Det har etter forholdene vært en rolig dag for Tromsø Assistanse, og det er vakthavende bilberger Odd-Arne Krokland svært fornøyd med.

– Det har ikke vært så mange oppdrag som konsekvens av føret, men det blir glattere utover kvelden, så da blir det antakeligvis mye mer å gjøre, sier Krokland.

Det er som forventet veiene som isen har lagt seg på som skaper mest trøbbel.

– Akkurat nå er vi på vei til Finnvikdalen og over til Lyfjorden der en bil står fast på veien og ikke kommer opp bakken. Det vi har av oppdrag er særlig folk som har problemer på det glatte føret og for eksempel har sklidd ut i grøften, sier Krokland.

SE VIDEO: Sånn kjører du på vinterføre

Best å ta det rolig

Det har ifølge Krokland ikke vært noen ulykker i løpet av dagen i dag, men han advarer mot det farlige føret.

– Nå før jul er folk så stresset og det er lett at det går fort i svingene. Det er farlig på glattisen, sier Krokland.

Han råder alle til å ta det med ro og kjøre etter forholdene.

– Det du ikke rekker i dag, kan du gjøre i morgen. Det er bedre å komme en time for sent enn å ikke komme i det hele tatt, sier Krokland.

– Unngå bakker

Bilbergeren forteller at den perioden vi går inn i nå, er den verste på året.

– Sånn er det hvert år. Fra nå av og utover hele vinteren er det sesong, sånn er det hvert år. Det er lett å undervurdere føret - det er snø og så kommer det regn oppå, og da blir det farlig. Kan man unngå å kjøre i bakker når det er blankis, så er det det beste, avslutter Krokland.

Hos politiet har det også vært rolig så langt i dag.

– Selv om det er glatt, har vi fått lite henvendelser i dag. Det har ikke vært noen kollisjoner og det har gått rimelig greit for seg, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Øyvind Gundersen.