Derfor bestemte han seg for å gjøre noe med det.

– Det var først og fremst for å gjøre kundene fornøyde at vi bygde et gatekjøkken inne på Rogers. Der kunne de få kjøpt pølser med brød eller lomper, hamburgere, grilla kylling og chips, sier daværende daglig leder Bjarne Michalsen til iTromsø.

Pølsevogner i Tromsø

På bildet ser det jo ut som om man bare har dratt ei gatekjøkkenvogn inn i Roger's lokaler, men så var visstnok ikke tilfelle.

– Nei, vi bygde en front som skulle se slik ut, men det var jo bare ei luke knyttet til kjøkkenet på Rogers, forklarer Michalsen.

Discokjøkkenet oppsto på midten av 80-tallet. Og selv om tanken bak var god, var det nok også en respons på konkurransen fra Arne Jensens pølsevogn på Stortorget.

Utakk?

– Slike pølsebuer var jo stort i Tromsø før. Selv husker jeg at vi dro til Pølse-Petter i Skippergata. Det var der folk samla seg. Også smakte pølsene godt.

Michalsen sitt gatekjøkken ble «relativt godt mottatt», ifølge ham selv.

– Men da fikk jeg erfare at mange likevel gikk ut for å spise. Kanskje det smakte bedre da de sto ute i snøstormen?

– Så utakk er og blir verdens lønn?

– Ja, det kan du vel si, humrer Michalsen.

Han trekker trådene fram til et av samtidens faste innslag på Stortorget.

80-tallsfest

– Jeg ser jo også at Bondens Marked blir godt besøkt, også når det er stygt vær. Kanskje tromsøværingene liker å handle ute da?

Selv om discokjøkkenet er borte nå, ser ikke Michalsen på tiltaket som en fiasko.

– Nei, det var jo bare en god idé som dukket opp i hodet mitt. Vi prøvde den ut i noen år, men så forsvant vel kjøkkenet i forbindelse med en eller annen ombygning.

Med fare for å skuffe alle tromsøværingene som fant det praktisk med en matpause på et gatekjøkken mens man danset disco, så foreligger det visst ingen planer om en gjenåpning av Discokjøkkenet i forbindelse med Roger's 80-tallsfest i januar.