RÅDHUSET: Byrådet vil torsdag fatte vedtak om å utvide låneramma for byggeprosjektet i Parkgata – der blant annet ungdomshuset Tvibit, «Rockens Hus» og Helsestasjon for ungdom (HFU) skal husere.

Byråd for næring, kultur og idrett – Venstres Jonas Stein – sier at det er viktig å få fattet vedtak om en tilleggsbevilgning til prosjektet.

– Dels fordi vi da kan gå i gang med å skrive kontrakt med entreprenører innenfor tidsfristen som er satt i anbudet – dels fordi vi da unngår ytterligere prisøkninger, sier Stein.

Fra 86 Mill. til 105 Mill.

Opprinnelig var budsjettet satt til 86 millioner kroner, men etter endt anbudsrunde viste det seg at budsjettet sprakk så det ljomet.

Til tross for at låneramma må økes med 25 prosent vil det ifølge byråden være en lønnsom affære for kommunen.

Kommunen vil nemlig spare husleieutgifter for Tvibit og HFU, samt Rockens Hus – penger som godt og vel vil dekke de økte lånekostnadene.

– Vi slipper å betale husleie i Fredrik Langes gate for Tvibit og HFU, og vil slipper å betale for lokalene på Tromskysten og i Mellomveien, sier Stein.

Eksterne midler

Han understreker videre at det ikke er snakk om at kommunen skal låne 105 millioner kroner – det er den formelle låneramma som skal utvides.

Fra før er det nemlig samlet inn en god del penger fra andre kanter.

– Det er kommet inn 25 millioner kroner etter kronerullinger og gaver, og vi har dessuten fått innvilget momskompensasjon. Det betyr at det reelle lånebehovet er på 62 millioner kroner, sier byråden.

Til kommunestyret

Byrådet vil vedta en innstilling om å utvide låneramma i sitt møte torsdag førstkommende – så vil saken gå videre til kommunestyrets møte den 27. november.

– Jeg er rimelig sikker på at det vil bli fattet vedtak om å bevilge de ekstra midlene – det har vært bred politisk enighet om å støtte Brannstasjonen tidligere, sier han.

Han frykter heller ikke overskridelser av prosjektet.

– Vi vil tegne kontrakt på totalentreprise for prosjektet slik at den økonomiske risikoen vil havne hos entreprenøren – ikke hos kommunen, sier Stein

POSITIV: Byråd for næring, kultur og idrett - Jonas Stein - sier at kommunen vil tjene penger på å etablere Brannstasjonen - selv om man må øke låneramma til 105 millioner kroner. Foto: Tom Benjaminsen