Parkeringsplassen for bobiler ved Hålogaland Teater og Framsenteret er rett og slett farlig, mener han.

– Det skal være fire meters avstand mellom bobiler som står parkert, forteller Rolness.

Bobilene kjører blant annet rundt med gass. Grunnet fare for brann er fire meter den anbefalte avstanden mellom bilene.

– Det er ikke markert her i det hele tatt. Biler står på kryss og tvers. Og der bobilene har parkert med stor nok avstand har det parkert privatbiler mellom som ikke kjenner til reglene, forteller han oppgitt.

FARLIG?: Per Rolness mener at denne pesonbilen har parkert på en farlig måte da det skal være fire meters avstand mellom en parkert bobil og andre biler på grunn av brannfaren.

Slåss om plassen

Det er en byggeplass rett bak parkeringsplassen for bobiler.

– Byggeplassen tar opp mer og mer plass her. Nå har de til og med fjernet septiktanken så det ikke er mulig å tømme her. Alt fordi byggerne trenger plass til lagring av materiale, forteller Rolness.

Han er forvilet over at fasilitetene parkeringsplassen skilter med ikke er der.

– Alle vi som kjører bobil bruker flere forskjellige applikasjoner som forteller oss om parkeringsplasser og fasilitetene som er der. Ved denne parkeringsplassen er det skiltet med flere fasiliteter som ikke er her. I går måtte jeg dra helt til Tromsdalen for å tømme, sier Rolness.

Han skal bare være på parkeringsplassen en kort stund, men kan tenke seg at det blir vanskelig for folk som vil oppholde seg der lengre.

Ser ikke verdien

Rolness forteller at han har kjørt bobil i mange år og vært rundt omkring i hele verden.

– I alle andre land forstår de viktigheten av bobilturismen. Der har de tilrettelagt ordentlig med parkeringsplasser og fasiliteter, sier han.

Han ønsker at Tromsø Kommune skal legge bedre til rette for bobilturismen.

– I og med at bobiler har blitt så populært som det har blitt burde kommunen få opp øynene og organisere dette bedre. Tromsø Kommune ser ikke verdien av bobilturister, forteller Rolness.

Ødelagt

Hos Tromsø kommune finner iTromsø ut at årsaken til at septikktanken ved parkeringsplasen er stengt, er at anlegget er ute av funksjon.

– Det er ødelagt. Alt som går ruindt, går suindt. I hvert fall etter hvert, og det er det som har skjedd her, sier Tor-Inge Kjeldsen, driftssjef for Vann og avløp i Tromsø kommune.

Derfor oppfordrer han alle bobilturister til å benytte seg av tilbudet ved Tromsø camping i Tromsdalen.

– Der har de ordentlige fasiliteter og et moderne anlegg.

Ifølge Kjeldsen vil Tromsø kommune ikke gjøre noe med forholdene utenfor HT i år, om i det hele tatt.

– Det har vel ikke alltid vært en fordel å hatt en slik stasjon rett utenfor et slikt offentlig bygg. Av og til så det ikke så pent ut der, sier Kjeldsen og etter det iTromsø erfarer vil ikke tømmestasjonen åpne igjen.

– Nå leter vi etter et sted der vi kan åpne en mer diskret og toppmoderne tømmestasjon, men slikt er jo avhengig blant annet av hva administrasjonen ønsker. Dette er en runde som vi må ta til høsten, avslutter Kjeldsen.