– Det var helt hinsides. De første kom da vi åpnet klokken 10, og etter det gikk det i ett. På et punkt hadde vi faktisk ikke plass til alle, sier en overveldet Lena Kjeldsen (32).

Knallstart

Sammen med Marlene Joreng (28) åpnet hun i dag dørene til Marlenas hjem i Ramfjord. Konseptet er interiørbutikk og café – og de frister blant annet med både hjemmelagd bakverk, flotte tekstiler og garn.

Og etter responsen på åpningsdagen å dømme, er det helt klart marked for en jordnær butikk et godt stykke utenfor bykjernen.

– Folk har vært så blid og glad, og vi har fått så mange gode tilbakemeldinger. Det ble rett og slett en knallstart. Nå er vi bare utrolig glade og veldig slitne, sier Kjeldsen.

Hun understreker også at de har hatt mye og god hjelp, både i den hektiske tide for å få butikken klar og på selve åpningsdagen.

Rørt

– Vi har et vanvittig nettverk av folk som har stilt opp på de utroligste måter. Jeg kunne skrevet en roman av en takketale. Jeg er så rørt over støtten.

Nå håper de folk vil fortsette å finne veien utover, og minner om at fra mandag holder de åpent i hele påsken – med unntak av 1. og 2. påskedag.

– Nå er det jo meldt dårlig vær, så da kan man jo heller ta turen hit enn å dra på fjellet, mener Kjeldsen, som ikke helt klarer slutte å smile.

– Vi har nesten vondt i munnvikene, for vi har smilt i hele dag, ler hun.