NRK: For 14. gang sender NRK sin Påskemorgen live fra Tromsø. Når iTromsø besøker settet utenfor NRK sine lokaler i Tromsø gjenstår kun finpussen før alt er klart for et forrykende påskeshow.

– Årets påskemorgen blir utrolig artig. Vi skal kjøre på med konkurranser, gode filmer og ikke minst mye god stemning, sier en engasjert programleder, Christer Johnsgård.

– Vi vil involvere seerne i stor grad. Vi vil ha spørsmål fra seerne til gjestene våre, seerne skal komme med utfordringer til oss programlederne og sende inn Instagram-bilder. Vi vil rett og slett aktivere seerne våre i størst mulig grad, legger Carina Olset til, som også er programleder.

Les også: Skal finne byens beste landgang

Kjente ansikt

Carina Olset er et kjent ansikt som anker for NRK sporten og har tidligere vært programleder for Kråkeklubben, samt tidligere leder av Påskemorgen.

– Det er veldig artig å være tilbake. Jeg har savnet det. Når man jobber med direkte-tv kan alt skje, så man må kunne håndtere det meste. Jeg gleder meg til hver morgen gjennom hele påsken, forteller en fornøyd Olset.

Det er andre året på rad Christer Johnsgård er med for å lede programmet. Samme som Olset, har også Johnsgård vært programleder for Kråkeklubben.

Under sendingene vil det være konkurranse mellom programlederne og begge har et stort konkurranseinstinkt.

– Vi er jo veldig glad i å vinne begge to, samtidig er vi nok litt dårlige tapere. Men vi skal prøve å gå inn med holdning: ”Tap og vinn med samme sinn”, sier Olset.

– Uansett så er det ikke tvil om hvem som kommer til å vinne konkurransene, legger Johnsgård til med et smil om munnen og peker på seg selv.

Les også: Gjør comeback på Barne-TV

Lover fartsfylt sending

Noe av det du vil se under Påskemorgen er en splitter ny Superkrim, duell mellom programlederne, hoppbakkekonkurranse og flere innslag av tegneserier.

– Det kommer til å bli en fartsfylt og morsom Påskemorgen. Vi kommer til å ha mange konkurranser og dueller, sier prosjektleder Marita Evjen.

SKRYTER AV PYNTEN: Programleder Carina Olset ber folk legge merke til all den fine pynten av som pryder Påskemorgenstudioet.