Bandet som består av medlemmer fra Tromsø, Kåfjord og Salangen slapp 1. oktober deres debutalbum «Reach for the sky» som nå ligger ute på Spotify, iTunes og YouTube. Men ulikt fra mange andre band har de verken fått økonomisk støtte eller spilt inn platen i studio.

– Vi har gjort alt selv. Mesteparten av plata er spilt inn i hybelen til gitaristen vår, Henrik Aalberg i tillegg til at noe av vokalen er spilt inn på Tvibit, sier vokalist Stian Pedersen.

Kommet lenger enn ventet

Dermed rigget bandet som består av Daniel Pedersen, Tage Kristoffersen, Thomas Ingebrigtsen og Trym Nordmo i tillegg til nevnte Aalberg og Pedersen seg inn i hybelen og gjennom tre måneder ble albumet til.

– Det var en litt spesiell opplevelse, men vi har ganske nytt utstyr og hadde rett og slett ikke råd til å leie studio. Men vi synes resultatet er veldig bra så vi er fornøyde, sier Pedersen.

Bandet oppsto i fjor sommer med medlemmer fra både «Madness of mordi» og «Betablok».

– Egentlig var de tilfeldigheter som førte oss sammen. Vi møttes og så var det gjort, sier Pedersen.

Og siden oppstarten har de flere meritter å sikte til på deres korte fartstid. I år vant de Bukta talenter og dermed spilletid under festivalen, de kom til semifinalen i Døgnvill talenter og kom på 2. plass under Rock mot rus.

– Vi hadde egentlig ikke trodd at vi kom til å komme oss så langt. Bare det at platen nå er ute er jo kjempestort for oss, sier vokalisten.

«Peiser på»

Bandet befinner seg rent musikalsk innenfor sjangeren eksperimentell og progressiv metall og ifølge vokalisten er det også svært melodiøst. Dersom man har vært til stede under en av bandets konserter vil man nok kunne si at disse gutta ikke sparer på kruttet.

– Uansett om vi spiller på et kjøpesenter slik som vi gjorde under Døgnvill talenter eller på en stor konsertscene gir vi alltid alt. Vi må bare peise på, sier Pedersen.

Slipper EP

Stian Pedersen bor for tiden i Oslo og studerer kulturprosjektledelse. Likevel jobber de for å få til nok en konsert i Tromsø i nærmeste fremtid.

– Fremover ønsker vi å satse videre, vi håper jo å kunne spille flere steder rundt om i landet, sier Andersen.

I tillegg kommer de til å slippe en EP i begynnelsen av 2014.

– Er den også spilt inn på hybelen?

– Ja, selvfølgelig er den det.

GIR ALT: Adjentist forteller at de alltid gir alt på scenen — uansett når. Foto: Caroline Kind