I forbindelse med prosjektet Ren kyst, som går ut på at kommunen inviterer skoleklasser til å rydde fjærer langs kysten, hadde Tine Marie Hagelin satt opp et kamera i Rekvika.

- Jeg fikk en ide om å sette opp et viltkamera som tar tre bilder hver dag frem til mai for å se hvordan søppelet kommer inn i løpet av vinteren. Jeg satt opp kameraet på søndag, men forleden merket jeg at jeg ikke hadde fått inn noen bilder på eposten min. Da jeg kjørte til Rekvika for å sjekke hva som var galt oppdaget jeg at det var stjålet, sier Hagelin som er daglig leder i Ishavskysten friluftsråd.

"La stå!"

Kameraet er av typen Little Acorn og ligger i prisklassen 3000,-. Hagelin hadde stripset det til en påle med beskyttelse for regn og et kjempestort batteri bak. Det hadde derimot tyven ikke tatt med seg.

- Jeg er kjempeoverrasket og jeg føler meg litt naiv som tror så godt om folk. I det området ferdes det bare turfolk og jeg hadde aldri trodd at noen ville nappe med seg kameraet.

Hagelin hadde merket pålen med både navn, nummer og beskjeden "La stå!".

- Nå håper jeg noen melder seg eller bare returnerer kameraet. Dette er et fotoprosjekt jeg har jobbet en stund med og har lyst å realisere. Nå håper jeg noen kan returnere kameraet. Enten sette det på plass i Rekvika eller komme til kommunen med det. Om personen vil være anonym går det helt fint, jeg vil bare ha tilbake kameraet mitt.

Skal være mer forsiktig

Hun understreker at hun ikke har noen planer om å lage en større sak av det om hun får tilbake kameraet, men det spørs om det blir mer kartlegging av søppelflyt i Rekvika.

- Hva om du får tilbake kameraet? Setter du det opp igjen i Rekvika igjen?

- Det tør jeg ikke svare på, men nå har jeg lært å være mer forsiktitg. Kanskje jeg monterer det på en litt tryggere plass.