I går fikk hotellsjef Kristin Jensaas gladmeldingen om at hotellet ikke skal selges.

– Det var en veldig hyggelig melding å få, både for meg og de ansatte. Jubelen sto i taket, og i dag har vi feiret med en ekstra kaffepause, sier hun og ler.

Kontrakten med Forsvaret går som regel over fem år, og dagens kontrakt utgår i år. Det er nå sikkert at kontrakten videreføres.

Forventet usikkerhet

– Både jeg og de ansatte vet at det mot kontraktens slutt er kontraktsforhandlinger, og at det da blir litt uroligheter. Det har vi levd under hele veien, sier Jensaas.

Hun er glad for at Forsvaret har sett nytten i hotellets drift.

– Det er jo unikt for Forsvaret å eie en slik perle ved sjøkanten, og dette er en god bekreftelse på at de mener vi har livets rett. Det er vi ikke i tvil om selv, sier hun.

Konsekvensene dersom hotellet og eiendommen hadde blitt solgt er uviss, men Jensaas legger ikke skjul på at det har vært prat blant de ansatte.

– Det var jo et usikkerhetsmoment da en eventuell ny eier selv hadde besluttet hva han ville benytte eiendommen til, og i teorien kunne jobbene våre vært usikre i et slikt tilfelle, sier hun.

Belegg

Jensaas er åpen om at hotellet ikke benyttes like mye av militæret som tidligere, men understreker at det generelle belegget er høyt.

– Jeg har vært her i 14 år, og jeg har sett at hotellet har blitt mindre brukt av militæret etter hvert som årene har gått. Årsaken til det vet jeg ikke, men det er det Forsvaret som må ta stilling til, det er de som skal ønske at denne gruppen benytter seg av tilbudet, sier hun.

Den siste kontrakten har åpnet for at hotellet kan rette seg mer mot det private markedet, og det har Jensaas utnyttet.

– Vi har høyt belegg generelt, og har satset hardt på vinterturismen. Hvor veien går videre må vi ta som det kommer, men jeg har tro på et oppsving også på den militære delen.