– Vi har tro på vekst både byen og regionen, mer enn i andre deler av Norge. Vi har kommet til Tromsø for å bli. Dette prosjektet har en fem til seks års horisont, det ville vært rart om vi ikke finner andre muligheter i byen og regionen, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Vil ha kvalitet

Han er majoritetseier i Profier gjennom Gjelsten Holding. Profier og Barlindhaug Eiendom har, som itromso.no skrev i går, kjøpt det gamle steinbruddet på 41 mål øverst i Workinnmarka for å realisere prosjektet Workinntoppen med 400-500 leiligheter. Tomteprisen skal være på mellom 200 og 300 millioner kroner.

Profier var delaktig i utviklingen av Jekta, men har aldri bygd boliger nord for Bergen før. Gjelsten utelukker ikke flere byggeprosjekt i Tromsø.

– Vi vurderer to til tre andre prosjekter, som kan komme fram i tid, sier han.

Gjelsten legger vekt på at leilighetene i Workinntoppen får høy standard. Det blir innvendig adkomst fra parkeringskjeller, gasspeis og vannbåren gulvvarme. Utsikt, nærhet til Tromsømarka og lysløypa, barnehager og skoler er andre faktorer som trekkes fram.

– Du må ikke gå i en svalgang for å komme til leiligheten. Det skal bli et kvalitetsbygg, med en arkitektur og fasade som også ser skikkelig ut.

Flere henvendelser

Mens utbyggere vanligvis trenger et visst antall solgte leiligheter før byggestart, lover Gjelsten bygging uansett.

– Vi har tro på prosjektet, det vil bli levert, og må ikke forhåndsselges. Det er ikke noe å lure på, slår han fast.

Utbyggingen skal etter planen skjer i fire trinn. Det blir syv etasjer øverst i feltet og fire etasjer nederst. I første omgang legges det 90 leiligheter ut for salg juni, og de første leiligheten skal være innflytningsklare i 2016.

– Vi starter øverst i steinbruddet. De minste leiligheten på 40 kvadratmeter til 1,9 millioner kroner får både peis, heis og garasje. Toppleilighetene vil koste opptil 10 millioner kroner. De siste døgnet har vi fått 11 henvendelser, og hvis det er interessen er vi godt fornøyd, sier markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen i Profier.

WORKINNTOPPEN: Bjørn Rune Gjelsten investerer i boligmarkedet i Tromsø. Hans selskaper starter nå — i samarbeid med Barlindhaug — å bygge leiligheter på området over Workinnmarka. Prosjektet kalles Workinntoppen. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø WORKINNTOPPEN: Bjørn Rune Gjelsten investerer i boligmarkedet i Tromsø. Hans selskaper starter nå — i samarbeid med Barlindhaug — å bygge leiligheter på området over Workinnmarka. Prosjektet kalles Workinntoppen. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø Foto: Tom Benjaminsen