I november i fjor ble Døgnvill AS  erklært konkurs etter blant annet å ha gått på et underskudd på fem millioner kroner etter 2013-festivalen.

Advokat Bjørn August Krane ble oppnevnt som bobestyrer og etter en gjennomgang av Døgnvill og søsterselskapene, så sier Krane at det er avdekket sannsynlige brudd på aksjeloven.

- Det er overført store summer fra Døgnvill og da skal det være en protokollering av disse transaksjonene. Det er regler for dette i aksjeloven og vi vurderer lovligheten av det som har skjedd nå, sier Krane til itromso.no.

14 millioner

Ifølge Krane er det snakk om et beløp på 14 millioner kroner som er lånt ut til det havarerte søsterselskapet Air Oslo, som sto bak fiaskoen Kollenfestivalen i 2012.

- Tallene er ikke 100 prosent ennå, men det er snakk om opp mot 14 millioner kroner, ja. Og det er ikke tvil om at mye av dette gikk til Air Oslo. Døgnvill hadde jo stor egenkapital og likvide midler på konto når man starter på 2012. Så låner og gir man bort penger til andre selskaper og det får betydning for tromsøfestivalen, sier Krane til itromso.no.

Han understreker at man skal gi de involverte partene en sjanse til å forklare hva som har skjedd.

- Når tar dere stilling til om styremedlemmer vil kunne bli holdt personlig ansvarlig?

- Det ligger i det neste vi gjør. Vi samler inn enda mer informasjon og så  gjør vi en vurdering til slutt. Bildet er ikke helt klart ennå, men regnskapet viser jo helt klart hvilke transaksjoner som er gjort, sier Krane.

Under skiftesamlingen i januar kom det fram at det kreves totalt 8.374.270 kroner fra den konkursrammede festivalen - fordelt på 63 ulike krav i boet. I tillegg kommer lønnskrav.

- Det er en omfattende jobb. Men Døgnvill har ført regnskapet korrekt. Alt ligger der og jobben består i å gå igjennom alt, sier Krane.

- Ikke gjort noe galt

Tidligere leder i Døgnvill, Pål Jakobsen, mener festivalen har holdt seg innenfor loven.

- Jeg er helt sikker på at når de har fått gått i gjennom alt dette så vil det vise seg at vi ikke har gjort noe galt. Våre advokater må gå også i gjennom det. Noe ytterligere kommentar har jeg ikke, sier Jakobsen til itromso.no

Pål Jakobse, tidligere daglig leder i Døgnvill.