Det melder en av de nye eierne, Ola Emil Heggset, fredag kveld. iTromsø har tidligere skrevet om situasjonen på Tomasjord Amfi, hvor det i april ble klart at over 100 leietakere ikke ville få fornyet kontrakt når de nye eierne overtar eiendommen. Dette førte til at flere fortvilte over manglende muligheter til forlengelse av leie, og dette har gjort at de nye eierne nå vil ta grep.

Les mer: Vil kaste ut 100 leietakere på Tomasjord

Kontrakt ut året

- Det som nå vil skje, er at flere av de nåværende leietakerne vil få tilbud om forlenget kontrakt ut året, sier Heggset.

Han presiserer at de aller fleste leietakerne vil få tilbud om ny kontrakt fram til nyttår forutsatt at de er ajour med husleie og at de ikke har andre anmerkninger.

- Grunnen til dette, er at vi har mottatt flere telefoner fra fortvilte leietakere som har fortalt at leiemarkedet i Tromsø er helt umulig, sier han og fortsetter:

- Derfor er det viktig for oss å være litt menneskelige, og gi flere av de nåværende leietakerne tid til å finne seg ny bolig i løpet av året, sier Heggset.

Han opplyser videre at det dreier seg om i underkant av 100 leieboere, og at de aller fleste vil få tilbud om fornyet kontrakt.

- Vi vil ta kontakt med leieboerne så snart vi overtar eiendom onsdag 14. mai, understreker Heggset.

Les mer: Leietakere uten rettigheter

Lettelse

Ena-Maria Hijmann er en av leietakerne i Tomasjord Amfi og har tidligere fortalt om sin fortvilelse til iTromsø. Når hun får høre nyheten om at Ragde Eiendom snur i saken og utvider leiekontrakten, blir hun svært glad.

- Det er kjempegode nyheter. Det vil vi sette veldig stor pris på, og det letter situasjonen vår veldig, sier Hijmann.

Hun forteller at hun har snakket med flere av de nåværende leieboerne i Tomasjord Amfi som har vært utrolig frustrerte og fortvilte over situasjonen.

- Folk har vært veldig triste, og ikke visst helt hva de skal gjøre. For meg og samboeren ville alternativet være å flytte inn til ei venninne mens vi ser etter noe nytt, men det er jo ingen varig løsning, sier hun.

Hijmann sier at det vil lette trykket veldig å vite at leiekontrakten ikke går ut før i desember, og er veldig fornøyd med at Ragde Eiendom nå vil velge å tilby leie ut året.Les mer: Vanskelig tid for leietakerne