Saken skal opp i Borgarting lagmannsrett i september, forteller Ronja Trolie i Støttegruppa for Yalda.

– Saken vil komme opp 17. til 19. september, så det vil være syv måneder før saken blir avgjort, sier hun.

Yalda og hennes familie fikk medhold i Oslo tingrett i fjor høst om at avslaget på oppholdssøknaden var fattet på feil grunnlag, men Utlendingsnemnda anket saken til lagmannsretten.

Vil støtte familien

– Familiens advokat, Arild Humlen, har levert inn et ankesvar til Borgarting lagmannsrett som representerer vårt syn på saken. Han vil ta seg av den rettslige siden av prosessen på samme måte som han har gjort tidligere, sier Trolie.

Støttegruppa vil også være aktiv fram mott ankesaken i høst.

– Vi vil hjelpe familien til å forberede seg for ytterligere en runde i retten — denne saken har jo pågått i årevis nå. Vi skal se til at de har det bra, sier Trolie.

Hun håper imidlertid at det ikke skal bli nødvendig å gå gjennom nok en rettssak for Tromsø-familien.

Håper på politisk løsning

– Da den nye regjeringen lanserte et forslag om å gi amnesti til de lengeværende asylbarna håpet vi at Yalda skulle omfattes av dette. Nå er det veldig lenge siden vi hørte noe om en slik engangsløsning — noe vi mener er merkelig, sier hun.

Et noe tynnere håp er at Utlendingsnemnda skifter standpunkt i saken.

– De kan enten trekke anken, eller så kan de fatte et formelt vedtak om at Yalda og familien får bli i Norge. Det står nemnda fritt å fatte et slikt vedtak, sier Trolie.

MÅ I RETTEN IGJEN: Yalda Bahadori og hennes mor Maria Gazul (til høyre) må tilbake til Oslo for nok en rettsrunde om oppholdstillatelsen sin, forteller Ronja Trolie i støttegrunna for Yalda. Foto: CHRISTER PEDERSEN