Har du en fet bil eller kjenner du noen som har det? Send tips til 2399 med kodeord it bil eller e-post til bil@itromso.no!

Når du kjører Toyota GT 86 så får du ikke det store overblikket i Tromsø-trafikken. Da sitter du lavt. Veldig lavt.

– Jeg har blitt vant til det. For meg er det uvant å sitte i høye biler. Når jeg kjører SUV så føler jeg det som om jeg skal ramle ut av vinduet, ler bileier Thomas Evanger.

Har du Tromsøs feteste bil? Les mer her!

Inspirert av Bond-bil

Det smekre utseendet til GT 86 er inspirert av kanskje den mest klassiske Toyotaen av dem alle – nemlig 2000 GT, som Sean Connery benyttet seg av i ”James Bond i Japan”.

– Det er viktigere for meg med fine linjer og pent utseende enn stor motor, sier Evanger.

Med bakhjulstrekk og 200 hester så bruker ikke akkurat Thomas lang tid på å nå 70 km/t på tur utover mot Solligården med iTromsøs utsendte.

– Men det er ikke noen fartsmaskin. Skal man kjøre den hardt så må du jobbe litt og satse litt. Den er veldig artig å kjøre på bane, sier Thomas.

Fete biler så langt: Willlys Jeep l Pontiac Firebird l Porsche 911 l Ford Escort l Chevrolet 1300

Liker svinger

Han innrømmer at det blir mye kjøring. Favorittstrekningen finner han på Kvaløya.

– Veien ut mot Grøtfjord er fin. Flott natur og mye svinger som er utfordrende. Det liker jeg, sier Evanger.

Thomas’ Toyota er ny. Det er en 2013-modell og for en Toyota-entusiast som unge Evanger var det på tide at den japanske bilfabrikken leverte noe bra på sportsbilfronten.

– Den er et resultat av et samarbeid mellom Subaru og Toyota. Toyota har hatt mye bra sportsbiler før, men har ikke lagd så veldig mye spennende for ungdommen de siste årene. Men GT 86-en er bra, sier Thomas.

Alltid likt Toyota

Evanger kommer fra en bilinteressert familie.

– Ja, bestefar har amerikaner og vi har hatt mye Toyotaer opp gjennom årene. Så det er noe der. Jeg har bestandig likt Toyota og japanske biler, sier Thomas.

Thomas deltar på treff med bilen. Han skal til i Mo i Rana og i helgen deltok han på bilcrossen på Ramfjordmoen.

Bilen er lekker i original stand, men Thomas har likevel store planer for bilen.

– Når jeg er ferdig med den så vil den se helt annerledes ut. Litt skjørt og lepper. Og så har jeg bestilt ny bakspoiler, sier Thomas.

Selges

Selv om Toyota er tingen for Thomas, så er han ikke spesielt sentimental når det gjelder GT 86-eren som han kjøpte i februar i fjor.

– jeg har tenkt å selge den etter hvert. Men først skal jeg jobbe litt mer med den, sier Thomas.

LAV OG LEKKER: – Jeg har bestandig likt Toyota og japanske biler, sier 25-åringen. Når man ser hans GT 86, så kan man skjønne det. Foto: Marius Fiskum
KJØREGLEDE: Thomas Evanger medgir at han kjører mye. Foto: Marius Fiskum
MODIFISERES: Thomas har planer om å style bilen enda mer. Foto: Marius Fiskum