Han er innom den nye treningsparken daglig, og tar hang-ups og andre øvelser så det griner etter.

– Jeg går fra Hamna til Charlottenlund, og stikker innom her og strekker og koser meg litt, sier han.

– Kjempemessig

Torsdag formiddag trente den svært sporty pensjonisten side om side med en yngre kar i det kjølige duskregnet, og trimmuligheten betyr mye for 75-åringen.

– Det er det beste som har skjedd når det gjelder trening. Jeg syns dette er kjempemessig, for du kan holde deg i form, sier han.

Charlottenlundparken er den andre såkalte Tufte-parken kommunens Tromsømarkaprosjekt har etablert, etter at en tilsvarende trimpark ble satt opp i Telegrafbukta.

– Parken i Telegrafbukta er allerede en suksess. Her boltrer barn, ungdom og voksne seg. Med Charlottenlund har vi nå fått en treningspark for egenvektstrening som ligger sentralt på Tromsøya, kloss inntil lysløypa for de mange som vil løpe, gå og sykle innom og trene styrke, bevegelighet og koordinasjon, sier prosjektleder Henrik Romsaas i Tromsø kommune.

Mer løypetråkking

Hver park koster 400.000 kroner. Totalt har kommunen brukt cirka fem millioner kroner på ulike friluftstiltak, som oppgradering av lysløypa og andre turveier. Blant annet rustes stien forbi Prestvannet skole opp, slik at tråkkemaskiner skal kunne kjøre der om vinteren.

Men ifølge Romsaas er også gående og løpende velkommen på stiene vinterstid.

– Tråkking av lysløype og gåsone skal skje ofte nok til at det alltid er attraktivt å velge ski og føtter for å ta seg frem gjennom marka eller for å ta en skitur eller treningstur.

Prosjektlederen, som nå er midtveis i Tromsømarkaprosjektet, forteller at tellere kommunen har satt opp ved Tromsømarka daglig har målt rundt 3.000 brukere som passerer. Han setter pris på at Moen og andre tar i bruk tilbudene som blir etablert.

— Vi ønsker at unge og gamle, tromsøværinger, turister og nye landsmenn, lite og mye aktive skal ta marka i bruk til fysisk aktivitet, friluftsliv og som transportåre. Å møte 75-åringen som virkelig har tatt marka og treningsapparatene i bruk, var fantastisk hyggelig. Da blir man inspirert og motivert til å jobbe videre med dette og vet at tiltakene blir verdsatt, sier Romsaas.

BEDRE SKILØYPE: Her på stien forbi Prestvannet skole skal det felles trær på begge sider, slik at en skikkelig skiløype kan tråkkes opp med maskin til vinteren. Foto: Harald Stavseth Foto: HARALD STAVSETH