Bildet, som er det siste kjente av de fire falne soldatene, viser fra venstre Andreas Eldjarn (21), Trond André Bolle (41), Simen Tokle (24) og Christian Lian (31) smilende og i godt humør. De poserer ved kjøretøyet de benyttet, en Iveco Light Multirole Vehichle.

Det var dette kjøretøyet de fire satt i da de ble rammet av en IED vest for Almar bazaar søndag ettermiddag. Alle fire soldatene omkom. Bildet er tatt i Almardistriktet i Faryab tidligere på dagen, og fotograf var en av de sivile bistandsarbeiderne som soldatene hadde i oppdrag å beskytte.

Les også: Vi fulgte båreseremonien

Med på oppdraget var soldater fra MOT-laget de fire falne soldatene tilhørte, og sivile hjelpearbeidere fra blant annet USAID, i tillegg til representater fra regionale afghanske myndigheter.

De jobbet med konkrete utviklingsprosjekter i den pashtunske delen av Almar. Almar er i hovedsak dominert av pashtunere og et mindretall uzbekere. De pashtunske områdene er av de fattigste og minst utviklede i Faryab-distriktet, som Almar tilhører og som er den norske styrkens ansvarsområde.

Soldatene skulle, i tillegg til å beskytte de sivile, bygge relasjoner og avdekke behov i kontakt med lokale "eldreråd" (shuraer) i Almar. Almar ligger sørvest for Meymaneh, der den norske stabiliseringsstyrken har sitt hovedkvarter.

Andreas Eldjarn, Trond André Bolle, Simen Tokle og Christian Lian Foto: Meymaneh, PRT