Etter nedleggelsen av flere postkontor i Tromsø den siste tiden, har Posten Norge nå besluttet at både Rema 1000 på Pyramiden og Rema 1000 på K1 skal få tjenesten Post i butikk innen 2014.

Vant anbudsrunde

Posten har som mål å åpne 170 nye Post i butikk i løpet av 2013 og 2014, og etter en anbudsrunde ble det klart at Rema 1000 ble den store vinneren i Tromsø.

LES OGSÅ: Advokat kritisk til lite postkontor i Tromsø

– Interessen for å drive Post i butikk har vært stor, og vi vil med disse tildelingene gi et godt og fremtidsrettet tilbud. Totalt vil Posten ha rundt 3000 utleveringspunkter med postkontor i Norge, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Kundenes ønske

I Tromsø innebar nedleggelsen av postkontorer flere tapte arbeidsplasser. Men Posten Norge mener Post i butikk er en langt bedre løsning for folket.

– En stadig økende handel på nett gjør at kundene ønsker seg lengre åpningstider. Post i butikk har vært en suksess siden etableringen for mer enn ti år siden. Lange åpningstider gjør det enklere å hente og levere pakker, sier Mejdell.

LES OGSÅ: Postbud stjal 200 brev

I følge Posten er avtalen om drift av Post i butikk gjort etter flere nøye vurderinger i forhold til pris, beliggenhet og butikkens mulighet til å utføre tjenesten.

Postens salgsnett i Norge er etter endringene ventet å bestå av 30 postkontorer og rundt 1400 Post i butikk.