Etter at guttene var ferdige med ungdomsskolen i vår, ønsket de å utvikle seg ytterligere som håndballspillere.

Etter å ha kommet i kontakt med den danske klubben GOG, bestemte de seg for å pakke kofferten og søke utviklingen utenfor landegrensene.

– Det var en bekjent av Tim i Danmark som anbefalte han dette. Han spurte om jeg kunne tenkt meg å være med, så da ønsket vi å prøve det ut, sier Kristoffersen.

Sluttspill

Og valget viste seg å være alt annet enn dårlig.

Etter et halvt år i byen Oure på øyen Fyn — hvor de spiller både for klubblaget GOG og skolelaget sitt — har begge fått tett oppfølging fra trenere og rikelig med spilletid på lagene. For skolelaget har de sågar kvalifisert seg for sluttspillet i det danske mesterskapet.

– Jeg tror ikke vi har tapt én kamp etter vi har kommet ned, gliser Strandmo.

Til tross for at begge bare var 16 år da de bestemte seg for å flytte ut av gutterommet hjemme i Tromsø, er de glade for at de tok det valget.

– Det har vært veldig bra. Det er et stort håndballmiljø i hele Danmark og mange som følger oss tett opp. Timeplanen vi har på skolen er lagt til rette slik at vi skal utvikle oss til å bli bedre håndballspillere, sier Strandmo, som trener to-tre ganger om dagen der nede.

På laget de spiller på har de også én av verdens beste håndballspillere i sin årsklasse, som ble tatt ut på All Star-laget under juniorverdensmesterskapet i år.

Juleturnering

Strandmos posisjon er midtback, mens Kristoffersen er keeper. I går var førstnevnte trener under den tradisjonelle romjulsturneringen i Tromsdalshallen, mens Kristoffersen spilte sammen med gamle lagkamerater i Bravo.

– Det er artig å være med, og ikke minst gøy å se at vennene våre også har utviklet seg til å bli enda bedre, sier Kristoffersen.

I utgangspunktet skulle oppholdet i Danmark bare vare ett år, men nå er begge innstilt på at det kan bli lenger.

– Det blir fort alle de tre årene på videregående skole der, ja, sier begge samstemt.

MÅLVAKT: Arvid Kristoffersen gjorde noen solide redninger under gårsdagens romjulsturnering i Tromsdalshallen. Foto: EIRIK BANG PEDERSEN