Butikken Kjøkken og utstyr har vært i drift knapt to år, først på Stortorget og deretter like ved Nerstranda senter i Strandgata. Men etter et års drift der, har butikkens eiere avgjort at den legges ned.

- Vi har for liten omsetning. Det er kort og godt årsaken. Vi legger ned butikken, og avvikler den på en ryddig og ordentlig måte, sier styrets leder Alf Bjørn Nilsen.

Når iTromsø er innom butikken, er Vigdis Rystad i full gang med å prise ned varer. I slutten av måneden stenges dørene for godt.

- Det ble avgjort for en måneds tid siden. Nå selger vi ut alt av varer til halv pris, sier Rystad.

Les også: Gir seg etter 25 år som butikksjef

Flyttet

Hun drev selv butikken sammen med en kompanjong i starten, før nye eiere overtok ved nyttår. Men heller ikke de klarte å få lønnsomhet i driften.

- Hadde vi ligget i Storgata tror jeg driften hadde gått bedre. Da vi holdt til på torget hadde vi flere kunder. Her er vi akkurat 50 meter for langt unna sentrumskjernen, sier hun.

Les også: Tromsøfolk pruter ikke

Fortsatt tro

Håpet var at ny aktivitet i Mack-kvartalet skulle skape mer liv i denne delen av sentrum, og dermed flere kunder. Men slik gikk det ikke.

- Jeg har fortsatt tro på å ha slik butikk i sentrum, så det er veldig synd, sier Rystad.

Hun er den eneste fast ansatte i butikken, og må nå se seg om etter en annen jobb.

- Jeg har solgt disse varene siden 1973, og er i grunnenlitt smålei av butikk. Nå er jeg rett og slett på jobbsøk, sier hun,

Ny leietaker

Det er AS Pellerin som eier lokalene der Kjøkken og utstyr har leid. Administrerende direktør Kenneth Bless kan opplyse at lokalene allerede er leid ut på nytt.

- Vi har inngått en avtale der, og skal ha nye leietakere inn. Det er snakk om en klesforretning, opplyser han,

Mer ønsker ikke Bless å si mer om konseptet, før avtalen er signert og i boks.

Les mer: Ny butikk på Nerstranda