I går kveld omkom en mann i 30-årene etter en motorsykkelulykke på trafikkskolen ProDrives øvingsbane på Håpet.

Mannen veltet på sykkelen og det ble gjort gjenopplivningsarbeid på stedet, men livet hans sto ikke til å redde.

Nå kan politiet opplyse at den avdøde var 32 år gamle Morten Rydland Høyning.

Han var journalist i avisa Nordlys og var opprinnelig fra Bleik på Andøya. Høyning var aktiv i byens musikkmiljø, blant annet gjennom hans rolle som trommis i Taliban Airways og bookingansvarlig på ungdomsfestivalen Rock Mot Rus på Andøya.

Vervet overtok han da Willy Oftedal døde av kreft i 2010.

- Uvurderlig del

Styremedlem Svein Spjelkavik i Rock mot Rus mottok dødsbudskapet i går kveld med tungt hjerte.

- Morten var en uvurdelig del av Rock mot Rus. Det er en utrolig trist beskjed for alle oss som var glad i Morten, både venner og familie, sier Spjelkavik.

Han omtaler Rydland Høyning som kompromissløs i arbeidet med Rock mot Rus, og en som jobbet hardt for å gi ungdommer i regionen en stor musikkopplevelse.

- Han hadde mange venner i og utenfor musikkbransjen. Det er mange som har mottatt et trist budskap nå.

Når det gjaldt musikk og rock spesielt hadde han et brennende engasjement.

- Morten fikk folk til å stille opp. For oss var han umistelig. Dette er et hardt slag for organisasjonen i Rock mot Rus.

- Utrolig trist dag

I avisa Nordlys hvor Rydland Høyning arbeidet som journalist var alle ansatte samlet tirsdag morgen for å bearbeide sorgen og tapet av en kjær kollega. Dødsfallet ble formidlet av sjefredaktør Anders Opdahl, som selv ble informert om det tragiske utfallet sent mandag kveld.

- Dette er en utrolig trist dag, og vi har brukt morgentimene til å snakke om dette i fellesskap. Morten var en høyt skattet medarbeider, kollega og venn for alle oss på Nordlys-huset. Våre tanker og dypeste medfølelse går nå til Mortens nærmeste, sier Opdahl.