Interiørdesignkjeden Kiil har i helga arrangert sin første salgsmesse i samarbeid med Clarion Hotel The Edge der man har stilt ut både biler, klær, smykker og møbler, i tillegg til et moteshow lørdag ettermiddag. Direktør Frank Kiil sier at han har fått bare gode tilbakemeldinger fra folk fra fjernt og nært.

– Folk er overstrømmende positive og de synes at det er morsomt med denne kombinasjonen. Vi har form og design i fokus, men det viktigste for oss er at det holder kvalitet, sier Kiil.

Klar til neste år

Lørdag ettermiddag hadde flere hundre mennesker samlet seg på salgsmessen, og Kiil kaller arrangementet en stor suksess.

– Det blir salgsmesse også til neste år. Jeg vil ikke gå ut med noen tall, men vi har utvilsomt solgt mye i løpet av helga. En kunde la inn så mange bestillinger at vi må sende varene hans direkte fra fabrikken i en semitrailer og hjem til kunden i Vesterålen, sier han.

Opptatt av design

Blant de mange som tittet rundt på varene i storsalen på The Edge, var også kjæresteparet Christine Skarheim (24) og Kimmy Kristoffersen (28) sammen med datteren deres Madelen (2). Godt plantet i en grønn designsofa, diskuterte de møbelfornyelse.

– Det er veldig spennende med en slik messe, da får man sett de nye trendene og kanskje man blir fristet til å kjøpe noe nytt. Men hjemme hos oss er det han som bestemmer interiøret, sier Skarheim, og nikker smilende bort til kjæresten.

– Ja, jeg er opptatt av design og jeg liker ting som skiller seg litt ut. Jeg er ikke så opptatt av prisen om det er noe som jeg virkelig liker. Man ser at retrotrenden virkelig er på vei inn og det er en stil som jeg synes er veldig fin, sier Kristoffersen.

Tittet på utekjøkken

Eva Vassnes og datteren Kristine Vassnes var på messa sammen med naboene Karin Danielsen og Emelie Danielsen Danjord. De så på et gassdrevet utekjøkken til en pris av 250.000 kroner.

– Det hadde vært utrolig stilig med et utekjøkken, men det krever jo sin plass. Da måtte vi ha revet nabohuset, ler Vassnes.

Naboen Karin Danielsen ler med og foreslår at de i stedet kan ha kjøkkenet imellom husene som et fellesområde.

– Det er en veldig fin messe med mange fine varer, men så er det jo en fin pris på det meste også. Ungdommene våre sikler på Marc Jacobs-klærne, men vi får se om vi skal handle eller bare titte litt, sier Danielsen med et smil.

NABODAMER: Eva Vassnes (lengst til venstre) og datteren Kristine Vassnes var på salgsmessa sammen med naboene Karin Danielsen (til høyre) og datteren Emelie Danielsen Danjord. De drømte om et eksklusivt utekjøkken som de kunne hatt på deling. Foto: Trond Tomassen.
TRENDY DAMER: Christine Skarheim og datteren Madelen syntes denne lenestolen var veldig fin. - Men det er kjæresten som er interiørinteressert, vi er for det meste bare med ham i dag, sier Skarheim med et smil. Foto: Trond Tomassen.
KVALITET: Direktør Frank Kiil i Kiil viser frem designstoler med lang levetid. - Jeg har selv slike stoler hjemme som jeg arvet etter min mor. De er mer enn 60 år gamle, men holder fortsatt. Det er et kvalitetstegn, sier han. Foto: Trond Tomassen.
SENGETEST: Ekteparet Daniel og Elena Harder-Falck benyttet anledningen til å prøveligge i en av sengene som var utstilt på salgsmessa. Foto: Trond Tomassen.