Etter at det i fjor ble besluttet å legge ned en rekke kommunale barnehageplasser som følge av overkapasitet, ble det vedtatt å legge ned Åsgård barnehage og Strimmelen barnehage fra høsten.

Dette blant annet fordi lokalene er leielokaler, og i tillegg har behov for oppgraderinger.

Les også: "Bevar Strimmelen og Åsgård barnehager".

Klaget

Både Åsgård barnehage og Strimmelen barnehage har klaget beslutningen om nedleggelse inn for Fylkesmannen.

– Vi er opprørte over at det ikke har vært en skikkelig prosess i forkant. Verken foreldre eller ansatte ble invitert til å si sin mening om nedleggelsesplanene i forkant. Vi føler oss overkjørt, sa Hanna Lofnes, som hadde vært med på å utforme foreldrerådet i Åsgård barnehages skriftlige anmodningen til Fylkesmannen om lovlighetskontroll, til iTromsø i februar.

Brudd

Foreldrene i Åsgård barnehage mente beslutningen var et brudd på barnekonvensjonen, barnehageloven og alminnelige forvaltningsrettslige prinsipper ved at man ikke kunne dokumentere å ha vurdert barnas beste i saken, ved at man ikke hadde forelagt saken for foreldrerådet og samarbeidsutvalget og ved at man ikke har opplyst forsvarlig i forkant av avgjørelsen.

Ny behandling

Opposisjonen krevde så en ny politisk behandling av nedleggelsene, og at saken skulle behandles i kommunestyret 29. april. Byrådet endret allikevel ikke sitt syn på saken og innstillingen til vedtak i forkant av kommunestyremøtet forble det samme.

Det ble under kommunestyremøtet onsdag vedtatt mot 18 stemmer at Åsgård og Strimmelen barnehage legges ned.