"Boplass/hybel i bytte mot 18 timer jobb i butikk i uka."

Slik lyder overskriften på annonsen til Pia Ingridsdatter som ble lagt ut mandag på Universitetet i Tromsøs nettsider. Teksten under lyder slik:

"Er du ute etter et spennende boalternativ midt i sentrum av Tromsø og samtidig har erfaring innenfor butikkarbeid? Da kan vi tilby deg et rom med egen inngang, minikjøkken 15kvm og bad inkl. strøm og internett. Du vil måtte kunne jobbe mandag til fredag fra kl. 15.45-18.00 og lørdager fra kl. 11.00 til 18.00. Vi kan også tilby deg arbeidstid utenfor dette etter avtale og tarifflønn"

- Karma

Pia Ingridsdatter er daglig leder ved butikken New Age i Storgata 24. Butikken er av den alternative sorten, eller som skiltet sier; "Den alternative butikk". Hun har registrert at det mildt sagt er boligkrise i byen og dette er hennes forsøk på å hjelpe rådløse leieboere.

- Vi har merket at det er vanskelig å få seg plass å bo i Tromsø. Bak butikken her har vi en hybel på 15 kvadratmeter. Så hvorfor ikke? sier Ingridsdatter.

- Hvorfor tar dere bare ikke betalt for hybelen?

- Karma.

Butikken beskriver hun som en åndelig, kulturell og religiøs butikk hvor man kan kjøpe stener, engler, røkelse, drømmefangere og religiøse figurer. I tillegg kan man få alternativ behandling og lest tarotkort.

Sovesofa til 47.000

I tillegg til inkludert internett og strøm, følger det med en TV, mikrobølgeovn, skap og en italiensk sovesofa.

- Vi jobber også med å få inn en vask på kjøkkenet. Vi har fått hjelp av en montør som har innstallert skap og benker her. Det har han gjort gratis. I tillegg har vi en veldig god sovesofa som kostet 47.000 i sin tid. Den er veldig god å sove i.

Men om du velger å takke ja til tilbudet må du altså jobbe litt i butikken. Det er snakk om to timer hver dag og litt lengre i helgene.

- Det er enkle ting som å stable ut varer, rydde og vaske. Om det forekommer sykdom eller at noen i butikken er borte kan det også avtales å jobbe med kundene i butikken. Dette kan avtales underveis og da blir det vanlig lønn.

Og skal man tro Pia er dette et populært tilbud.

- Jeg får en jente fra Narvik hit som skal på intervju og vi merker ellers stor interesse.

- Hvordan person er det dere ser etter?

- Jeg vet ikke helt. Hvem som helst, men butikken er jo litt alternativ, så du kan si at den riktige personen kanskje føler seg kallet hit, sier Pia Ingridsdatter.

Foto: Kent-Einar Myreng
Foto: Kent-Einar Myreng
Foto: Kent-Einar Myreng