30. januar går festen av stabelen på Nerstranda senter. Da blir det underholdning med DJ-s og band i første etasje. Det skal holdes flere typer foredrag. I de øverste etasjene skal jobbsøkere til pers foran en jury. De har en audition på to minutter der de må fortelle om seg selv.

– I Choice og Clarion er vi lite CV-orienterte. Vi ønsker å gi folk muligheten uten at vi legger CV-en til grunn, forklarer hotelldirektør på «The Edge», Øyvind Alapnes.

The Edge-teamet har klart å skape mye blest om prosjektet i media - blant annet skal de bygge byens første skybar.

Ikke som Idol

Han lover likevel at selve jobbaudition vil foregå uten for mye sprell.

– Det er ikke en Idol-jury. Det blir kun en jury på fire personer og jobbsøkeren i et lukket rom. Det blir et løssluppent og trivelig intervju, sier Alapnes.

Han har tro på audition er riktig måte for å finne riktige personer.

– På to minutter ser juryen ganske mye. Vi ser om en person har lyst til å jobbe eller ikke. På en audition kan vi dessuten finne en stjernekandidat. Det kan være personer som kanskje ville falt bort i andre rekrutteringsprosesser, sier Alapnes, som selv satt i en jury da hotellet i Luleå søkte etter folk.

– De hadde 400 søkere og det var et mindre hotell enn vårt. Jeg håper vi kan skape det samme. Mange har en mulighet her, sier Alapnes.

Nå søker de etter renholdspersonell, bartendere, resepsjonister, personer som kan rigge møterom og jobbe med logistikk.

– 150 personer har allerede registrert seg og meldt seg på, sier hotelldirektøren.

Hotellet åpner i mai. Alapnes har tidligere gitt utrykk for at han tror de klarer å fylle The Edge.

Går til neste runde

Etter auditionrunden plukker de ut hvem som får gå videre til neste runde.

– I løpet av et par dager etter audition får alle svar. De som går videre får bli med på en workshop. Der må de løse oppgaver og vi ser blant annet på hvordan de klarer å jobbe i grupper. Det er viktig at man klarer å jobbe sammen med andre og samtidig med kunder når man skal jobbe på et hotell der det blir mye fart, sier Alapnes.

Når hotellet åpner vil det variere hvor mange som settes i sving.

– Det varierer ut fra hvor mange gjester vi har og konferanser. På det meste — når det er bankett med 800-900 personer — vil det være 100-150 personer som jobber på hotellet, sier Alapnes.

The EDGE: Ny-hotellet "The Edge" nærmer seg ferdigstillelse. Foto: Tom Benjaminsen