Mannen Sandberg konfronterte skal ha tilknytning til en intern strid i fylkeslaget, og ifølge VG Nett skal også Sandberg ha involvert seg i striden. Opptrinnet fremsto ifølge flere øyenvitner VG har snakket med som så voldsomt at det ble grepet inn fra andre partifeller utenfor landsmøtesalen.

Øyenvitnene beskriver opptrinnet som håndgemeng, hvor Sandberg og den andre politikeren måtte bli fysisk adskilt.

- Denne saken ønsker jeg ikke å kommentere i det hele tatt, sier mannen som ble holdt til VG.

Kona i lokalpolitisk strid

Striden i Troms Frp har de siste dagene blitt bekreftet av en rekke kilder VG har snakket med. Den avtroppende Frp-nestlederens kone, fylkesstyremedlem Line Miriam Sandberg, skal være sentral i støyen. Konflikten strekker seg flere år tilbake i tid og etter intense nominasjonskamper skal det både i fylkes- og lokallaget ha blitt et høyt konfliktnivå.

Per Sandberg skal ha involvert seg på konas side i konflikten, og en kilde beskriver situasjonen som «et vepsebol».

- Klemte lokalpolitiker opp mot vegg

Nestlederen i Frp skal på hotellgangen rett utenfor hovedsalen fysisk ha stoppet en person med tilknytning til den pågående konflikten i Troms. Øyenvitner VG har snakket med sier nestlederen holdt lokalpolitikeren hardt klemt mot veggen mens han «skjelte ham ut». Innholdet i denne utskjellingen skal ikke ha vært politisk.

Opptrinnet fremsto altså ifølge flere som så voldsomt at det ble grepet inn.

Til Troms Frp for å rydde

Forholdene i lokalpolitikken i Troms skal fortsatt være betente. Motstandere i konflikten skal ifølge VGs opplysninger være blant dem som kort tid før Sandberg-boken «Mot min vilje» gikk i trykken, mottok utdrag som omhandlet dem selv. De fikk få timer på seg til å svare.

Omtrent samtidig som de første smakebitene fra boken kom ut, sendte Frp sentralt organisasjonsutvalget sitt, med eks-nestleder Per Arne Olsen i spissen, til Troms for å prøve å få oversikt over hva som faktisk foregikk. De har over flere dager intervjuet en rekke lokalpolitikere.

- Jeg har ingen kommentar overhodet, sier Olsen til VG.

Fylkesleder vil ikke kommentere episoden

Også fylkesleder i Troms Frp, Geir Are Winther, er ordknapp om hva som faktisk har blitt gransket i fylkeslaget hans.

- Jeg ønsker ikke å kommentere det, sier han.

- Har du blitt intervjuet av dem?- Jeg har ikke snakket med dem her oppe, men jeg kjenner til at de har vært her oppe.- Hvorfor har de vært det?- Jeg vil ikke kommentere hvorfor de var her, svarer Winther.Winther deltok selv på landsmøtet der ett av fylkeslagets medlemmer altså skal ha opplevd en fysisk konfrontasjon med Sandberg.- Jeg ønsker ikke å kommentere denne episoden, sier Winther.

Tause om opplysningene

Verken generalsekretær i Frp, Finn Egil Holm, eller assisterende generalsekretær og sekretær i organisasjonsutvalget, Øistein Lid, var tilgjengelig for kommentar for VG tirsdag.

Verken Per Sandberg eller kona vil kommentere VGs opplysninger om striden i Troms og den aktuelle episoden under landsmøtet.- Denne saken håndteres av organisasjonsutvalget i partiet, og utover det har jeg ingen kommentar, sier Line Miriam Sandberg.