Løsningen ble en godt isolert vintervogn.

24-åringen fra Hardanger ble husløs i juni, men etter å ha sondert leiemarkedet fant han fort ut at det ikke var mye som var egnet for studentbudsjettet.

Han kjøpte seg derfor en godt isolert vintervogn av typen Solifer 6102I, som han parkerte i Kaldfjord. Men av praktiske årsaker ønsket geologistudenten å flytte nærmere byen og universitetet.

– Jeg gikk rundt på dørene ved universitetet og spurte. Jeg la også lapper i postkassene til folk, der jeg forklarte min situasjon. Men responsen uteble, sier Dyrvik.

Skrev til kommunen

Han fikk ideen med å bo i campingvogn av en studiekamerat, som har testet ut campinglivet på Kvaløya.

– Det er jo en utfordring å finne en plass her på Tromsøya, så derfor skrev jeg et brev til kommunen. Det kunne jo tenkes at de hadde ledig plass, sier han.

Brevet ble plukket opp av Nordlys, som skrev en artikkel om Dyrvik. Allerede dagen etter kom han i kontakt med Elin Isaksen, som hadde en ledig flekk bak garasjen i Prost Schielderups gate.

– Det er veldig trivelige folk. De hadde bare lest om det, og tenkte vel at de kunne hjelpe. Jeg setter stor pris på det uansett, sier han.

Tirsdag flyttet han inn på plassen sin, og så langt trives han godt i vogna.

– Den er 13 kvadrat og her har jeg alt jeg trenger. Vann fyller jeg fra hageslangen til huset, men det kan nok bli en utfordring når det blir frost, sier han.

Varmt og godt

Vogna er vinterisolert, og tidligere eier har garantert for at den holder 20 grader, selv om det er 20 minus på utsiden.

– Jeg prøvde å fyre opp her, og da fikk jeg over 30 grader inne. Det var noe jeg tenkte på da jeg skjønte at jeg måtte bo i vogn over tid, at den måtte være skikkelig isolert, sier han.

Med mye feltarbeid i studiene er han ofte på farten. Det å bruke penger på en svindyr leilighet, ser han derfor ikke noen hensikt med.

- En hybel eller et rom i kollektiv som koster mellom 6.000 og 10.000 kroner er helt utenfor min rekkevidde. Her betaler jeg 1000 kroner i måneden for å bo, og da går jeg økonomisk i pluss hver måned. Men det er også den eneste grunnen til at jeg gjør det, sier han.

Ville hjelpe

«Husvert» Elin Isaksen synes det er hyggelig å kunne hjelpe studenten. Hun kom over saken på Facebook og sendte en beskjed til Dyrvik.

– Jeg synes vel ærlig talt at når man har plass og mulighet, så er det ingen grunn til å la være, sier hun.

Hvis han finner en grei løsning på klesvask og vannforsyning, ser Dyrvik for seg å bli boende til han avslutter studiene i juni. Da bærer det trolig sørover igjen, men vogna blir nok igjen i Tromsø.

– Den er veldig tung, så jeg kjører nok ikke nedover med den, sier han.