Forrige uke ble det kjent at flere sykepleiere som har tatt utdannelsen sin utenfor EU/EØS ikke lenger får autorisasjon til å arbeide i Norge. SAK tar imidlertid ikke ansvar for at flere sykepleiestudenter nå sitter med en utdannelse som er ugyldig i Norge.

Les også: Usikker fremtid for Mariell (22).

– Vi har en policy på at vi aldri forhåndsgodkjenner utdannelser. Det som fremkommer i saken til iTromsø, kan dermed ikke stemme, sier kommunikasjonsrådgiver i SAK, Anette Bryn.

Ikke godkjent

I saken iTromsø har skrevet om Mariell Bakkemo (22) fra Tromsø som ikke får godkjent utdanningen sin, blir det også hevdet at SAK henviste tromsøstudinen til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen.

Det mener SAK umulig kan stemme.

– Vi henviser aldri folk til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning. Det er norske utdanningsmyndigheter som må godkjenne utdannelsen en tar i utlandet, derfor henvender vi folk til dem. Norske utdanningsmyndigheter vil si Kunnskapsdepartementet, Utdanningsdirektoratet eller en spesifikk utdanningsinstitusjon, sier Bryn.

Ifølge Bryn forholder SAK seg kun til regelverket som eksisterer på det tidspunktet de får inn søknad om godkjenning av utenlandsk utdanning.