DET FLERKULTURELLE TROMSØ

Hjort er også veldig fornøyd med at han har hatt besøk av 80 ambassadører i sine to første år som ordfører. Det kom fram under hans tale på kulturinformasjonsdagen denne uken.

– Alle kjære nye tromsøværinger er hjertelig velkommen til oss. Takk for at dere kommer til Tromsø og vil bosette dere sammen med oss, sa Jens Johan Hjort.

Vil samarbeide

– Jeg tar ofte mot besøk til Tromsø. Ingen forlater Tromsø upåvirket. De aller fleste forlater byen både begeistret og bergtatt. De fremhever tre ting: Natur, rikt kulturliv og hvordan tromsøværingene er varme og inkluderende og tar imot nye mennesker på en fantastisk fin måte. Som ordfører er det veldig hyggelig å høre dette, sa ordføreren.

– I forrige uke fikk jeg besøk av ambassadørene fra Italia og Canada. Med de to har jeg allerede fått besøk av 80 ambassadører i løpet av den tiden jeg har vært ordfører. Det er veldig mange. Alle ambassadørene som har besøkt oss, ville samarbeide med Tromsø på en eller annen måte. Jeg er stolt av dette. Tromsø er en by hvor det er bosatt 144 nasjonaliteter mens vi totalt er bare 70.000 innbyggere. Vi trenger hver og en av dere, påpekte Jens Johan Hjort overfor flyktningene.

Setter pris

– Når jeg presenterer Tromsø i utlandet eller i møte med utenlandske delegasjoner som kommer til oss, så nevner jeg alltid dere. Jeg er deres ordfører også. Hvis det er noe som dere lurer på, så er dere hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg på ordførerkontoret. Dere kan også ringe meg, sier han og gir dem sitt telefonnummer.

Ordføreren ber de nye tromsøværingene å benytte seg av tilbudene som Tromsø kommune har å tilby.

– Uten deres viktige bidrag ville ikke Tromsø vært i nærhet av der vi er i dag. Byen vår er byen deres. Det er vanskelig for meg å tenke på bedre eksempel på god integrering enn denne kulturinformasjonsdagen i Tromsø. Jeg setter veldig stor pris på den innsatsen som legges ned for at dette blir gjennomført hvert eneste år, uttalte en svært fornøyd Jens Johan Hjort.