Det er miljøselskapet TerraCycle com står bak Skandinavias store gjenvinningskonkurranse. Målet er at ulike bedrifter skal samle inn mest mulig avfall fra leverandøren av kaffemaskiner, Tassimo, hvor førstepremien på 15.000 kroner går til valgfritt veldedig formål.

Lidenskap for dyr

Slik så butikkansatt ved Coop Extra Skjervøy, Anne Marit, muligheten til å kunne gi en hjelpende hånd til Dyrebeskyttelsen Tromsø.

– Jeg har en stor lidenskap for dyr, og har selv tre katter. Derfor så jeg det naturlig å velge dem, sier Anne Marit.

Håpefull

Derfor tok hun selv initiativet til at butikken hennes skulle bli med på miljøkonkurransen.

– Jeg håper lokalbefolkningen vil hjelpe til med å levere fra seg kaffekapsler til oss slik at vi kan donere pengene til Dyrebeskyttelsen som gjør en veldig bra jobb, sier Anne Marit.

– I tillegg er det en stor bonus om Norge blir det beste landet på gjenvinning i Skandinavia, legger hun til.

Fire millioner kaffekapser

På matbutikken på Skjervøy kan man derfor både kaste fra seg kaffekapsler og folieemballasje til gjenvinning. «Den store kapselkampen» er en del av Tassimo og TerraCycles gjenvinningsprogram som hittil har samlet inn over fire millioner kaffekapsler.

– I stedet for at det går til forbrenning blir alt omgjort til innovative produkter som vannkanner og parkbenker, sier kommunikasjonsansvarlig i TerraCycle, Siri S. Baastø.