Petter Møkleby, prosjektingeniør i NOFI, monterte i dag den første nye flytebryggen i indre havn sammen med kollegene Roar Mentzoni, Freddy Norø og Tor Kristian Fagerheim.

90 meter

– Hele området her skal bli kledd med brygger. Her på kaia blir det cirka 90 meter med flytebrygge bort til Torghuken, og der kommer det en pir ut på rundt 60 meter, sier Møkleby og peker nordover.

Også langt kaia ved Scandic Ishavshotell vil det legges ny flytebrygge med en pir mot nord. Sør for Torghuken vil det legges en pir med utriggere. Totalt vil flytebryggene gi 35 nye båtplasser i indre havn.

Oppgradering

Flytebryggene kommer som en del av Tromsø havns oppgradering av indre havn. Da mulighetsstudien «Nytt konsept for havnefronten» forelå i 2013, var det blant annet planer om både flytebrygge med restaurant og servicefunksjoner nedenfor Kystens Hus, utendørs sjøbadeplass ved på nordsjetéen, gangbane fra Ishavshotellet til Løkta og flytebrygger langs kaiene og ut i havnebassenget. Flytebryggene ble raskt første prioritet fra Tromsø havns side.

Slept fra Eidkjosen

– Vi har produsert flytebryggene i Eidkjosen, og i dag begynte vi jobben med å frakte de hit og montere dem, sier Møkleby.

Bryggene blir slept én og én til sentrum fra Eidkjosen, og prosjektingeniøren anslår at bryggene skal stå ferdig uka etter påske.

– Men da vil det nok gjenstå noen småting. Det skal blant annet legges vann og strøm hit, sier Møkleby.

Første gang

Møkleby har produsert flytebrygger flere ganger tidligere, men dette er første gang montering og utsetting av bryggene også havner på hans bord.

– Det tar om lag fire uker å produsere ei brygge, og cirka to en halv time å frakte dem hit. Når vi først har fått de til sentrum tar det imidlertid ikke lang tid å sette dem opp, sier han.