En mann i 30-årene fra Tromsø er Nord-Troms tingrett dømt til fengselsstraff etter å ha utført vold mot sin tidligere samboer.

Ifølge tiltalen var det i vår at han skal ha slengt sin tidligere samboer i gulvet gjentatte ganger slik at hun ble forslått flere steder på kroppen.

Krangel om barnet

Fornærmede og den nå straffedømte mannen har et felles barn og det skal ha vært uenigheter mellom foreldrene om omsorgen for barnet. Det er denne konflikten som lå forut voldshendelsen, da mannen skal ha sagt at hun var en dårlig mor. Etter en telefonsamtale med amper stemning, møtte den fornærmede kvinnen opp hjemme hos mannen.

Der skal han ha slått henne over nakken med flat hånd slik at hun falt ned på gulvet og slo seg mot kjøkkenbenken i fallet. Deretter skal han ha dratt henne opp etter klærne to ganger og slengt henne i gulvet igjen, før han skjøv henne mot ytterdøra og ut på trappen.

Ulike forklaringer

De to involverte i saken har forklart seg relativt sprikende, men retten fastslår at de har ingen grunn til å ikke tro på det den fornærmede kvinnen har forklart. Retten konkluderer med at kvinnen ble svært forslått, men at det ikke er tale om grov vold.

Mannen ble idømt 30 dager fengsel og må betale kvinnen 5.633 kroner i erstatning for inntektstap og utgifter til legebesøk. Han ble frifunnet for krav om oppreisning. Da dommen ble forkynt for ham, tok mannen betenkningstid på om han ville anke avgjørelsen.