Flere snøras sperret fylkesvei 53 ved Åsland ved Vågnes natt til søndag. En personbil med en mann ombord ble sperret inne av flere snøras og veien ble stengt. Politiet meldte om hendelsen like før klokken 04 natt til søndag.

Statens Vegvesen melder klokken 14 på sine nettsider at veien er åpnet for trafikk igjen etter opprydningsarbeid.

Fikk passere

Rundt klokken 13.10 søndag ettermiddag fikk flere biler som sto i kø passere området, flere timer etter at veien ble stengt.

- Jeg bor rett ved siden av Åslandet, og jeg har nettopp kommet hjem etter å ha ventet på at veien skulle åpne fra klokken 12. Brøytebilen sto på vår side av raset, og vi fikk løpende oppdatering, sier Jim-Oddvar Hansen til avisa iTromsø rundt klokken 13.15.

Hansen sier at det var flere biler som ventet på at veien skulle åpne. Beboerne i den lille bygda Vågsnes er imidlertid godt vant.

- Vi har en egen gruppe på Facebook hvor vi oppdaterer hverandre om det skulle skje slike ting. Vi vet at det kan gå snøskred i vårt område om vinteren og da er det fint å bruke teknologien til å informere, sier han.

Vurderte situasjonen

Klokken 04.14 meldte politiet at veien var brøytet og at bilen med mannen ombord hadde klart å komme seg ut av skredet ved hjelp av hjelp fra Vegtrafikksentralen. Veien ble stengt på grunn av skredfare.

Statens Vegvesen vurderte situasjonen rundt klokken 12 søndag ettermiddag. Veien ble åpnet igjen klokken 14.

Flere veier i Troms stengt

Statens Vegvesen melder om flere stengte veier i Troms og en uviss situasjon. Mange veier er stengt på grunn av betydelig skredfare.

Kvænangsfjellet er stengt på grunn av opprydningsarbeid og vil åpnes tidligst klokken 18.00 søndag kveld.

Fylkesvei 347 Lauksundskaret - Arnøyhamn i Skjervøy kommune i Troms er også stengt på grunn av snøras. Veien blir ikke åpnet i dag søndag og ny vurdering ventes mandag klokken 12.

Fylkesvei 348 Akkarvik - Langfjordbotn i Troms er stengt på grunn av fare for ras og blir ikke åpnet søndag. Beredskapsrute er aktivert og ny vurdering ventes mandag klokken 12.

Følg med på situasjonen på nettsidene til Statens Vegvesen.