Tromsøfolket og juryen bestående av Tom Karlsen, Lene Varpe, Odd Klaudiussen og Arne-Tinus Aune Austad har nå stemt fram byens feteste bil. Siden 1. juni har det kommet inn flere forslag, og etter juryen valgte ut fem finalister fikk tromsøværinger stemme fram den bilen de syntes var fetest.

Se alle de fete bilene her!

Klart overtall

De fem finalistene var Roger Nicolaysens Imperial Crown, Arve Hopanengs Ferrari 355 Berlinetta F1, Tobias Lorentsens Chevrolet 1300 truck, Tom Espen Pedersens Porsche 911 og Katrine Bergers Volvo PV 544. Med et klart overtall i stemmer vant Tom Espen Pedersens ikoniske Porsche konkurransen.

– Det er moro. Om den er fetest eller ikke vet jeg ikke. Alle synes kanskje ikke det, men jeg synes i alle fall det, sier vinneren når vi møter han ved Best på Kvaløysletta – der premien hans er 1000 liter drivstoff.

– Men denne bilen bruker 98 bensin og det har de ikke på Best, så jeg må se hvordan det kan ordnes. Hvis ikke så bruker jeg premien på vinterbilen min, sier Tom Espen Pedersen (36).

Tom Espens bil var den desidert mest populære bilen og fikk 47 prosent av alle stemmene.

Se fjorårets vinner her!

Liker sportsbiler

Tom Karlsen fra Bil i Nord representerte juryen når vinneren møtte iTromsø. For han sto valget mellom Arve Hopanengs Ferrari 355 Berlinetta F1 og Pedersens Porsche 911. Karlsen mener det har vært presentert gode biler i konkurransen.

– Det har vært mye forskjellig og bra. Personlig liker jeg best gamle sportsbiler, sier Karlsen.

Det var hans dommerstemme som fikk Porschen i finalen.

– Jeg likte flere av de andre bilene, men Ferrarien og Porschen var mine favoritter, sier Karlsen.

Han tror en Porsche er drømmebilen for mange.

– Jeg drømmer om en litt eldre modell. En Porsche er jo en typisk guttedrøm for mange, og sønnen min er allerede Porsche-frelst. Jeg får se hvor gammel jeg er når jeg også blir Porsche-eier, sier Karlsen og ler.

Handler om smak

Både Karlsen og Pedersen tror at grunnen til at Porschen fikk flest stemmer er at den når ut til flere med sin brede appell.

– Det er en lett gjenkjennelig bil som mange liker, sier Tom Karlsen.

– Ja, det er et kjent bilnavn. Men det er fremdeles overraskende at jeg vant, sier Tom Espen Pedersen og legger til:

– Stemmerne har god smak.

De tror begge at det fremdeles finnes mange ukjente bilskatter i Tromsø.

– Det finnes flere fete biler i Tromsø, og mange var nok ikke med i konkurransen, sier Pedersen.

– Det var nok litt delte meninger i juryen, og det er mange fine biler i byen. Men Porsche er nok som sagt drømmebilen for mange, sier Tom Karlsen.

– Det er en smakssak. Å diskutere bil er det samme som å diskutere fotball, sier Pedersen.