I dag henvendte Norges idrettsforbund seg til nordlysfotografen Ole Christian Salomonsen fra Tromsø. De lurte på om de kunne bruke en av hans mange nordlysfilmer i forbindelse med gjesteprogrammet deres under Sotsji-OL.

Salomonsens svar var et tordnende klart "nei".

- Under ingen omstendigheter, og ikke for noen pris, ønsker jeg å bidra til å markedsføre et OL i Oslo med mitt arbeid, skriver han i sitt svar til Idrettsforbundet.

Råtten prosess

Salomonsen viser til at prosessen som ledet opp til beslutningen om et Oslo-OL er det han betegner som den mest råtne prosessen han har bevitnet i sitt voksne liv.

- Det sto mellom tre byer, og så ble det nå Tromsø, men søknaden ble torpedert. Hadde det ikke vært for den prosessen, kunne det godt hende at jeg hadde tenkt annerledes, sier han til iTromsø.

Ifølge Salomonsen sitter han igjen uten nasjonalfølelse etter måten OL-saken ble håndtert.

- Det er splid i befolkningen og landet er splittet, sier han.

- Skammelig

I sitt svar til Idrettsforbundet skriver han at det er direkte skammelig av forbundet å bruke tid og penger på å markedsføre et potensielt Oslo-OL, som man vet ikke har støtte i befolkningen.

- De nevnte selvfølgelig ikke at de skulle bruke filmen min for å promotere OL i Norge, men det lå i kortene - de skal jo bruke 12 millioner på lobbyvirksomhet, sier Salomonsen til iTromsø.

Videre i sitt skriv, opplyser Salomonsen at nordlys og nordnorsk natur ikke har noen verdens ting å gjøre med Oslo.

- Å vise bilder fra Nord-Norge for å fiske anerkjennelse og stemmer hos IOC og OL-topper i Sotsji il OL i Oslo blir så skittent som det går an, skriver han.

Salomonsen sier til iTromsø at han gjerne gjerne vært med på å vise frem landet, men ikke på denne måten.

- Selv ikke én million kroner hadde lokket meg til å gjøre det, sier han.

.

Kilde: Skjermdump fra Salomonsens Facebook-side.