Sparebanken Nord-Norge-stiftelsen deler hvert år ut penger fra overskuddet, og i år gir stiftelsen til et prosjekt de håper vil redde liv på havet.

– Redningsselskapet har en kampanje gående, rettet mot barn og unge i alderen 9 til 13 år. Vi er av den oppfatning at hvis man lærer sjøvett tidlig, så sitter det. Derfor er dette en viktig sak for oss, sier styreleder i stiftelsen, Kjell Kolbeinsen.

Fordeles likt

De 300.000 kronene fordeles likt over de tre nordligste fylkene, og skal gå til "Forebyggende seilas" - et prosjekt myntet på unge i 5.-7.klasse. Totalt håper RS i Troms å kunne nå 1500 i målgruppen med et forebyggende budskap. I tillegg kommer et ikke ubetydelig antall i  Nordland og Troms.

De to som mottok sjekken fra styrelederen er Tobias Jenssen (16) og Åmund Erlandsen (17), som begge to er engasjert i Redningsselskapet Ung.

– Disse pengene betyr utrolig mye, sier Erlandsen, som forteller at pengene vil komme ungdom i hele landsdelen, også i Tromsø, tilgode.

Inviterer skolene

"Forebyggende seilas" vil i Troms fylke besøke havnene Skjervøy, Lyngseidet, Tromsø, Sjøvegan, Harstad og Finnsnes i løpet av to juni-uker, og alle omkringliggende skoler vil bli invitert til å delta.

Hensikten er først og fremst å lære og bevisstgjøre ungdom om sikkerhet og hindre at det skjer ulykker til sjøs Her vil elevene lære mer om vestbruk, førstehjelp, sjømannskap og oppførsel om bord.

– Nå er vi foreløpig bare i planleggingsfasen, men vi oppfordrer alle i den bestemte aldersgruppen om å melde seg på når påmeldingen åpner, sier Erlandsen.

Redningsselskapet ung er en sosial organisasjon som jobber med forebyggende tiltak rettet mot ungdom.

Tobias Jenssen og Åmund Erlandsen. Foto: PER KRISTIAN TROLLVIK