Økonomi og administrasjonsstudenten Christian Haakstad Nordlund ble 17. oktober kåret til universitetets beste leder under Lederjakten 2013.

Lederjakten arrangeres av studentorganisasjonen Start UiT, og i år fikk hele 40 unge lederspirer brynet seg på utfordringer fra organisasjonens samarbeidspartnere i næringslivet.

I tillegg til en iPad mini og blomster, skulle vinneren tildeles et diplom signert av alle samarbeidspartnerne til Start UiT for sin innsats i konkurransen. I går var hedersbeviset ferdigsignert og klart.

– Det ble endelig signert, så om Nordlund ikke har fått det ennå, så kan vi forsikre om at det er på tur, informerer leder for Start UiT, Hilde Haustreis.

Heder og ære

Ifølge Nordlund selv er ikke diplomet den viktigste premien, men heller det å kunne vise tilbake til at man gikk til topps i en såpass utfordrende konkurranse.

– Jeg vil likevel ikke kalle meg universitetets beste leder. Da tror jeg rektor Husebekk blir forbannet, forklarer han.

Overrasket

Under konkurransen ble studentene som hadde meldt seg på, delt inn i grupper som sammen skulle løse næringslivsaktørenes ulike oppgaver.

– Jeg var heldig og havnet på ei god gruppe, forklarer vinneren.

Etter gruppedelen plukket Start UiT og deres samarbeidspartnere ut de fire som de synes hadde gjort det best, og på Ølhallen fikk de i oppgave å svare på forskjellige spørsmål om ledelse .

– Det kom som en stor overraskelse da jeg ble plukket ut til å gå videre, og jeg må bare takke den fantastiske juryen som fant ut at jeg løste de siste oppgavene på mest mulig tilfredsstillende måte, sier Nordlund.

Lederjakten

Det er andre år på rad studentorganisasjonen Start UiT arrangerer lederjakt for studentene på universitetet, og leder i organisasjonen, Hilde Haustreis, forteller at årets konkurranse var en kjempesuksess.

– Det gikk over alle forventninger. Vi hadde så mange engasjerte og flinke studenter, og våre samarbeidspartnere gjorde også en kjempejobb med casene deres. De var både varierte og kreative, sier hun.