Rundt klokken 17.00 kjører den knallrosa bilen inn på kinoen. Ingrid Olufsen, kjører rolig og fokusert inn de trange kinodørene, mens kinosjef Sebastian Henriksen veileder. iTromsø har tidligere omtalt Olufsen sin barbiebil og denne ble selvfølgelig med på førpremièren.

Hun parkerer bilen midt i foajeen og kommer ut ikledd en rosa barbiekjole med veske og tilbehør som passer til. Kjolen har hun sydd selv på kun to dager.

– Jeg har gledd meg et helt år til Barbie-filmen, sier Olufsen og ser seg fornøyd rundt i lokalet.

På førpremièren fikk hun spørsmål fra kinosjefen om hennes «Barbie-bil» kunne stå inne i kinosalen. Olufsen forteller at da kunne hun ikke annet enn å si ja.

– Jeg syns det er skikkelig gøy.

TRANGT: Ingrid Olufsen kjørte forsiktig de smale kinodørene for å komme inn på kinoen. – Jeg var veldig fokusert mens jeg kjørte. Foto: Johannes Brøndbo
13 ÅR TIDLIGERE: Som 10-åring var Olufsen allerede en kjempestor fan av Barbie. Kjolen hun brukte på premièren er inspirert av et antrekk hun brukte som barn. – Barbie har alltid vært et forbilde for meg, sier hun. Foto: Johannes Brøndbo/Privat

Olufsen har med seg kjæresten Sander Mikkelsen Figenschau og mamma Bodil Ballovara Olufsen. Kjæresten har tatt på seg en rosa skjorte for anledningen.

– Det er mitt første rosa plagg. Jeg ble tvunget til å dra og kjøpe rosa klær, forteller han og titter bort på kjæresten.

Også mamma Bodil Ballovara Olufsen har fått beskjed fra dattera om at hun måtte være kledd i rosa for anledningen.

– Dette er ikke helt min type film, men jeg gleder meg fortsatt da, forteller Figenshou.

De er langt ifra alene om å kle seg opp til førpremièren. Av de 300 menneskene som gjestet kinoen onsdag kveld, hadde de aller fleste kledd seg opp i rosa, paljetter og glitter.

SAMMEN: Sander Mikkelsen Figenschau, Ingrid Olufsen og Bodil Ballovara Olufsen hadde alle kledd seg opp for den viktigste dagen. Foto: Johannes Brøndbo

Rosa pararykk

To som akkurat har kommet på førpremièren er The Edge-direktør Ida Jakobsen og venninnen Elisabeth Bergersen. I rosa fra topp til tå og med matchende parykker, er de klare for «Barbie». De forteller at de fikk mye oppmerksomhet på vei til kinosalen.

– Vi fikk noen artige blikk på vei til kinoen og noen ga oss tommel opp. Turistene tenkte vel sitt, flirer Jakobsen.

DRESSED TO IMPRESS: Ida Jakobsen og Elisabeth Bergersen var fornøyd med antrekkene. – Vi gikk all out, sier Jakobsen. Foto: Johannes Brøndbo

De gikk «all in» før førpremièren, med handletur på Jekta for å finne de villeste barbieantrekkene.

– Ingenting gjøres halvveis med Elisabeth. Jeg hadde tenkt å gå for en mer «casual look», sier Ida Jakobsen og flirer.

De forteller at parykkene ble en god bonus til antrekkene.

– Og de klør ikke i hele tatt. Jeg kunne gått den med hver dag, sier Jakobsen.

Nye halloweenkostyme

Med hver sin rosa velkomstdrikk, gjør Maja Revholt og Joakim Landbakk Tyrhaug seg klar for førpremièren. Maja Revholt har kledd seg opp i Barbies westeren-antrekk og legger ikke skjul på at hun elsker å pynte seg opp til førepremièrer.

– Dette har vært planlagt siden oktober. Vi skulle møte opp i knallrosa antrekk, sier Revholt.

Tyrhaug nikker enig. Han har gått for en knallrosa bukse og knallrosa jakke fra BikBok.

Begge har et nært forhold til Barbie. Tyrhaug forteller at til tross for at han ikke hadde en eneste Barbie-dukke selv, så brukte han å snike seg til å leke med søsknene sine.

– Det er mange minner knyttet til Barbie.

Om antrekket kommer til å bli brukt igjen, er de derimot usikker på.

– Kanskje det kan bli et halloween-kostyme, vi får se, sier Tyrhaug.

PARTY: Maja Revholt og Joakim Landbakk Thyrhaug hadde planlagt antrekkene siden oktober og hadde kjøpt alt nytt. Foto: Johannes Brøndbo

Årets kinofilm

Kinosjef Sebastian Henriksen har også kledd seg i rosa for anledningen. Han har kjøpt seg sin første «rosabukse» og forteller at han selvfølgelig måtte kle seg opp for filmen, spesielt siden han hadde oppfordret både publikum og ansatte til det. Til tross for Henriksen hadde sine tvil om buksa i starten, er han meget fornøyd med den nå.

– Jeg tenke at jeg skulle selge den etter at jeg var ferdig med premièren, men nå liker jeg den veldig godt. Du skal ikke se bort ifra at jeg møter opp i denne på Storgata camping, flirer Henriksen.

ROSA: Sebastian Henriksen forteller at de oppfordret alle til å ha på seg rosa på førpremièren. – Jeg kjøpte mitt første par av rosa bukser. Foto: Johannes Brondbo

Henriksen som har jobbet som kinosjef i et halvt år, forteller at han så langt i sin nye karriere ikke har opplevd et lignende trøkk på kinoen.

– Vi er nesten utsolgt på alle samtidige kveldsvisninger av Barbie-filmen på fredag og lørdag. I tillegg er det også premiere på filmen Oppenheimer på fredag, som også mange gleder seg til. Begge filmene har trendet enormt på TikTok og sosiale medier, som gjør at det blir veldig populært her også. Det er ikke den verste tiden å være kinosjef nå, sier han.

Henriksen forteller at det har vært litt dårlige med gjester den siste tiden fordi det har vært så fint vær.