I fjor samlet Morten Haugli og Frode Høybakk Lien – byens største movemberentusiaster – inn om lag 16.000 kroner til forskning på prostatakreft, etter å ha arrangert auksjon til inntekt for saken. Etter at to og en halv uke av årets movembermåned er forbi har de allerede mangedoblet beløpet gjennom årets auksjon.

– Det er tydelig at folk kjenner bedre til oss nå, både av dem som donerer gjenstander og de som byr på auksjonen vi har gående på Facebook, sier Haugli.

Så langt har auksjonen fått bud på totalt 68.750 kroner.

– Det gikk bare få dager før vi hadde fått bud på nesten alle gjenstandene, og nå går det budrunder på cirka 95 prosent av gjenstandene. Det er vi knallfornøyd med, men vi håper selvsagt det kommer en ny boost mot slutten slik at vi får samlet inn enda mer penger, sier Haugli.

Storslagen konsert

I år har movemberteamet også planlagt en stor konsert på Driv 29. november. Her stiller åtte lokale tromsøband på scenen, og Haugli lover en helaften av dimensjoner.

– Det blir kåring av mr. og ms. Movember, vi kårer årets bart og har i tillegg DJ-ene DJ Mas og DJ Kazim med oss ut over de små nattetimer. Det blir rett og slett en ekstremt morsom kveld, og billettprisen på 200 kroner går selvsagt uavkortet til Movembersaken.

Billettsalget går det foreløpig trått med, og Haugli håper tromsøværingene hiver seg rundt og blir med på konserten.

– Vi har solgt veldig få billetter så langt, men samtidig vet vi jo at tromsøværinger er litt treige. Folk skal gjerne høre om vennen og venninna skal, og dermed tar det ofte tid før man kjøper billetter.

Vil ha god følelse

Haugli og Høybakk Lien selger billettene selv, og er onsdag på plass på universitetet mellom klokken 11 og 13. Torsdag selger de billetter på Driv fra klokken 18–20 og lørdag har de stand på Nerstranda mellom klokken 12 og 14. Siste sjanse er billettsalget på Jekta på konsertdagen mellom klokken 12 og 14.

– Vi antar at en del også kommer til å kjøpe billettene sine i døra, men jeg håper at flest mulig kjøper billetten på forhånd. Vi vil gjerne gå konserten i møte med en god følelse om at dette kommer til å bli skikkelig bra, i stedet for å lure på hvor mange som kommer, sier Haugli.

Om konsertideen videreføres neste år kommer an på hvordan årets konsert går.

– Det har tatt enormt mye tid å få denne konserten på plass, så i etterkant må vi ta en evaluering på om vi gjentar det til neste år, sier Haugli.