I går ettermiddag raste TV2s sykkelekspert Johan Kaggestad mot parkeringsvaktene i Tromsø, da han fikk høre at flere av profflagene hadde fått parkeringsbøter søndag morgen.

– Veldig mange av de offisielle bilene hadde fått parkeringsbøter i morgen tidlig. Det synes jeg er en veldig dårlig måte å ta folk imot på, fordi det er ikke noen andre steder å parkere her, uttalte Kaggestad til iTromsø i går.

Slipper å betale

Ordfører Jens Johan Hjort beskriver det hele som en kjedelig situasjon.

– Jeg sa på søndag at dette ikke er bra og at jeg skulle se på hva jeg kan gjøre. Jeg er trygg på at denne saken får en god løsning.

Han ønsker ikke at parkeringsbøtene skal bli ettermælet av Arctic Race i Tromsø.

– Vi har hatt gjester på besøk som under ekstraordinære omstendigheter har parkert feil og de skal ikke måtte betale for disse bøtene.

Vil rydde opp

Ordføreren mener det hele grunner i en misforståelse, men understreker at skyld ikke legges hos parkeringsvakten.

– Vedkommende som har gitt bøter har bare gjort jobben sin. Likevel har situasjonen oppstått og jeg føler behov for å rydde opp.

I dialog med Tromsø Parkering håper ordføreren å komme til en løsning.

– Vi skal finne ut av hva slags beløp det dreier seg om og løse dette. Vi har ikke tatt endelig stilling til saken, men en løsning er at Tromsø kommune, eller jeg, betaler bøtene.

– Noen vil kanskje mene dette er forskjellsbehandling?

– At noen betrakter det som forskjellsbehandling, får så være. Jeg mener det er grunnlag for at vi som vertskap betaler parkeringsbøtene.

Feilparkert på fortau

Direktør i Tromsø Parkering, Tore Harry Paulsen, forteller at bilene sto feilparkert i sentrumsområdet.

– Saken handler om seks til sju ileggelser på noen av følgebilene i Arctic Race. De sto blant annet på fortauet i Grønnegata. Det er stansforbud på fortau, noe erfarne folk burde vite om, sier Paulsen.

Han mener det er flere andre steder bilene kunne parkert.

– Bilene hadde tildelt reserverte parkeringsplasser i gata og fjellanlegget er jo kun få meter unna.

Paulsen sier det ikke er noe nytt at folk er uenige med jobben parkeringsvaktene gjør.

– Det som er pussig er at noen mener de er hevet over loven som mannen i gata må forholde seg til hver dag. Vi gjør jobben vi er satt til å gjøre, nemlig å håndheve parkeringsbestemmelsene. Vi er nødt til å behandle alle likt.

– Hva mener du om ordfører Jens Johan Hjorts utspill om å gå inn og se på situasjonen?

– Jeg skal ikke diskutere hva som er ordførerens myndighet og ikke, men det ville jo ta seg snodig ut om han skulle slette bøtene, sier Paulsen.