Nå reiser tobarnsmoren seg bokstavelig talt fra asken og starter opp igjen skjønnhetssalongen sin — Memona"s Beauty Room.

– Da jeg fikk telefonen om at salongen min i Vestregata var utbrent og alt var ødelagt, ble jeg helt satt ut. Det er den tredje salongen jeg har hatt som jeg har vært nødt til å forlate. Men så fikk jeg flere e-poster og telefoner fra kunder som sa at de ville vente på meg og som ba meg om å starte opp igjen, smiler Memona.

Forsikringspapirene hennes var ikke i orden, noe som førte til at hun tapte nærmere 300.000 kroner på brannen 21. april. I midten av juni starter hun opp skjønnhetssalongen på ny, denne gangen i lokaler helt sør i Storgata — og denne gangen med forsikringspapirene i orden.

– Jeg har ingen familie her i Tromsø. Men jeg har mange trofaste kunder. Kundene mine er min familie. Jeg trives godt her, sier alenemoren som har utdannelse som hudpleier fra England.

Fra indisk kongefamilie

I 2000 — som 18-åring — flyttet hun fra hjemlandet Pakistan til Bergen. Etter et problematisk ekteskap i vestlandsbyen, som endte i en opprivende skilsmisse, flyttet Memona i 2008 på hemmelig adresse i Tromsø.

Hun forteller at hun kommer fra en gammel, velstående indisk kongefamilie.

– I løpet av årene i Bergen bygde jeg opp to salonger, men jeg måtte forlate begge da jeg flyttet — noe som påførte meg et stort økonomisk tap. Jeg som aldri hadde opplevd økonomiske bekymringer i Pakistan, fikk nå merke hvordan det er å ha lite penger, sier hun.

Skilsmissen ble svært dårlig mottatt av familien i hjemlandet.

– Det hadde aldri skjedd før at noen skilte seg i vår familie. De var veldig sinte på meg. Det var en veldig tung periode i mitt liv, men nå har jeg heldigvis god kontakt med familien min i Pakistan igjen, sier Memona.

Behandlet Märtha Louise

Hun forteller at moren driver et hudpleieakademi i hjemlandet, og at hun selv i sin behandling av kunder benytter mange urteprodukter som lages der.

– I India og Pakistan er urter hemmeligheten til skjønnhet. Ulike urter gir ulik healing. Det indiske skjønnhetskonseptet består av behandling av både kropp og sjel. Selv kombinerer jeg denne gamle tradisjonen med moderne hudpleieprodukter, sier Memona.

Hun forteller at hun i løpet av sine år i Norge også har jobbet som makeupartist i TV2 og NRK. På datamaskinen har hun «skrytebilder» liggende av flere kjente folk som har fått skjønnhetsbehandling, blant dem prinsesse Märtha Louise.

– Da hun var her i Tromsø fikk hun tilbud om hjemmelaget indisk ansiktsbehandling og kroppspleie med hjemmelaget olje.

Frivillig

Da Memona Sarwar kom til Tromsø, kom hun samtidig i kontakt med byens offentlige og frivillige hjelpetiltak. Dette resulterte i at hun selv en periode jobbet som frivillig for Kirkens Bymisjon og Røde Kors.

– Folk i Tromsø er veldig hjelpsomme. Jeg har nå kontakt med kvinnenettverk i disse organisasjonene, og hjelper til med det jeg kan før jul, forteller Memona.

Om en snau måned er hun igjen klar til å ta imot kunder i skjønnhetssalongen sin, som ble startet i Tromsø i 2010.

BERGET SKILTET: Det eneste Memona Sarwar (30) klarte å berge fra brannen var skiltet til Memona"s Beauty Room. Om rundt en måned starter den pakistanske kvinnen opp driften igjen — denne gangen helt sør i Storgata. Foto: Tom Benjaminsen
FULLSTENDIG ØDELAGT: Søndag 21. april i år brant Memona"s Beauty Room, som inntil da lå under frisørsalongen Stili i Vestregata. Foto: Tor Farstad Foto: Tor Farstad
TAPTE ALT: — Mitt liv har gått opp og ned — og brannen føyer seg inn i det bildet, sier hudpleier og makeup-artist Memona Sarwar (30). Til tross for at hun tapte skjønnhetssalongen sin til flammene, gyver hun løs med nytt pågangsmot i nye lokaler. Foto: Tom Benjaminsen