I sommer er det gjennomført en inspeksjon ved 19 ulike utsalgssteder som tilbyr smurte baguetter i Troms.

For det meste var resultatene gode, men flere steder trengs det litt forbedring, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Les også: Hastevedtak for gatekjøkken i Tromsø.

Avvik

Samtlige 19 produkter hadde bakterieverdier innenfor det som ansees som akseptabelt skriver de i meldingen, men:

* 13 av de kontrollerte stedene manglet tilfredsstillende allergenmerking for sine produkter.

* Én bedrift hadde usikre rutiner for bruk av hårdekke som en del av arbeidsuniformen.

* To bedrifter kunne ikke dokumentere temperaturkontroll som en fungerende rutine i driften.

* 12 bedrifter manglet plan for uttak av miljøprøver fra produksjonsområdene sine. Disse hadde heller ikke tatt ut slike prøver tidligere.

Les også: - Hunden sto med teip rundt kjeften og kjettinglenke med pigger inn mot halsen.

Troms

17 av de 19 bedriftene fikk derfor vedtak om utbedring.

De kontrollere utsalgssteder ligger i Tromsø, Storslett, Skjervøy, Lenvik, Målselv og Sørreisa.

Hensikten med inspeksjonen var å "kontrollere den bakteriologiske kvaliteten på slike produkter på et tilfeldig tidspunkt, samt kontrollere vedlikehold og renhold av utstyr og lokalene der slike produkter produseres. Hensikten var også å se om personalet som jobber med matvarene har forhold og arbeidstøy som sikrer en hygienisk trygg matproduksjon, herunder om mat oppbevares i rett temperatursone." skriver Mattilsynet.

Les også: "Hvordan sikrer vi at norsk mat er trygg og dyra har det godt?"