Fredag klokken 15 åpner den nye pizzarestauranten i Vestregata.

– Vi håper og tror konseptet slår an. Ikke noe galt med norsk eller amerikansk pizza, men her får tromsøværinger ekte italiensk pizza fra steinovn med deilige skinker og oster i et stilig lokale, der maten også skal være en fryd for øyet, sier en av Casa Infernos fire gründere Pål-Einar Eilertsen.

Casa Inferno vil ha åpent alle dager i uka, til og med på søndager.

– Og alle har råd til å dra hit. Pizza er ikke dyr mat, forsikrer Eilertsen.

Steampunk

Interiøret er designet i «steampunk»-stil. Peter Westh Hammer, som begynte med tegningene allerede i juni i fjor for den nye restauranten, forklarer konseptet.

– Lokalet er veldig inspirert av hvordan man trodde verden kom til å se ut for 150 år siden i dampmaskinens tid. Jeg har alltid drømt om å designe en slik plass, sier Westh Hammer til iTromsø.

Det rommer bord til mellom 50 og 60 gjester i lokalet og utenfor har de også designet restauranten slik at det vil være store flammer, som seg hør og bør for en navn med et så djevelsk godt navn.

Djevelsk god pizza lover de også.

– Pizzaen smaker fantastisk. Dette er ekte genuin, italiensk pizza. Bakepulver er totalforbudt. Her bruker vi ordentlig ost, kjøtt, salt, og alt lages fra bunnen, sier West Hammer.

Italienske ansatte

For å få til det genuine italienske er hele fem av åtte ansatte hentet fra Italia til Tromsø for å jobbe på restauranten.

– De tre kokkene er alle fra Italia og to av de fem servitørene er fra Italia, så vi håper at det at det også ropes i lokalene på italiensk, er med å sette stemningen litt ekstra. Vi har håndplukket de fem av hundrevis av potensielle kandidater, så vi er veldig fornøyde med de, smiler Eilertsen.

Noe lokalt preg blir det imidlertid. Blant den italienske vinen og steinovsbakte pizzaen, finner man øl fra byens ferskeste mikrobryggeri, Bryggeri 13.

– På sikt skal vi også ha prosecco på tapp. Det finnes faktisk, sier Pål Einar Eilertsen.

Og tross flere utsettelser, føler de nå seg klare til å ta imot den store etterspørselen som har vært.

– Etterspørselen har vært stor, og vi føler vi hare et konsept som vil lykkes. Nå gleder vi oss til å servere velsmakende pizza i et annerledes og veldig stilig lokale, sier Pål-Einar Eilertsen.

SKRUR TIL: Gründer Pål-Einar Eilertsen skrur til før åpning. Til venstre er designer og gründer, Peter Westh Hammer. Foto: Tom Benjaminsen
TILBAKE I TIDEN: På Casa Inferno skrus tiden tilbake til fremtidsvisjoner fra 150 år tilbake i tid. Foto: Tom Benjaminsen
MØTE: De ansatte på Casa Inferno tar en siste prat før morgendagens åpning. Foto: Tom Benjaminsen
ITALIENSK: De italienske kokkene gjør sine forberedelser. Foto: Tom Benjaminsen
FINPUSS: Gründer Bjørn «Bønna» Helberg er med og gjør siste finpuss. Foto: Tom Benjaminsen
SISTE FINISH: Det jobbes og skrus for å bli ferdige til åpning. Foto: Tom Benjaminsen