I helga avholdt Høyre sin kommunal- konferanse i Tromsø. Erna Solberg og et knippe Høyre-ministere brukte i den anledning søndag formiddag til å besøke Rundvannet og Langvannet på Stakkevollan for å befare Tromsømarka-prosjektet.

Der vanket det også en skikkelig gladnyhet til byens friluftsentusiaster.

– Vi har vedtatt å overrekke 250.000 kroner til markaprosjektet her i Tromsø. Vi i regjeringen mener det er veldig viktig å støtte disse frivillige organisasjonene som jobber for at fellesskapet skal kunne nyte skog og mark i nærområdet, sa kulturminister Thorhild Widvey, til stor begeistring fra de fremmøtte.

Satser i nord

Formålet ved kommunalkonferansen i helga var å knytte Høyres rikspolitikere nærmere grasrota. Partiet omtaler selv konferansen som viktigere enn landsstyremøtet. Derfor kan det være godt nytt for Nord-Norge at de valgte å legge det til Tromsø.

– Tromsø og Nord-Norge har hatt en sterkere vekst enn resten av landet. Utfordringen i fortsettelsen kommer til å være å stimulere den videre veksten, forbedre effektiviteten og jobbe sammen med næringslivet for å sikre fremgang også i fremtiden, sier statsministeren til iTromsø.

Blir gjenvalgt

Hun retter også ekstra skryt til ordfører Jens Johan Hjort.

Under konferansen i helga annonserte den populære Tromsø-ordføreren at han stiller til gjenvalg. Solberg tror han kommer til å være ordfører også etter kommunevalget neste år.

– Jeg er ganske sikker på at Jens er ordfører neste år også. Han har virkelig vært med å sette Tromsø på den nasjonale dagsordenen, og jeg tror han kommer til å fortsette med det.

Friskt

Det var en badelysten ordfører som hadde tatt turen ut i Tromsø-marka. Det var ikke et eneste snev av tvil å spore i steget til Hjort i det han stupte ut i det kalde høstvannet, til full jubel fra de fremmøtte ministrene.

– Det var friskt, utbrøt ordføreren i det han kom opp fra vannet.

Da han hadde fått summet seg litt var han full av lovord om helgens begivenheter.

– Det har vært veldig hyggelig. Det er jo veldig stas når statsministeren kommer på besøk. I noen dager har Norge blitt styrt fra Tromsø, og det er jo litt spesielt, avslutter Hjort.

Kortesje: Statsminister Erna Solberg med følge er på befaring ved Rundvannet. Foto: Håkon Steinmo
HOPPET I DET: Ordføreren klinket til og tok seg et friskt morgenbad. Foto: Håkon Steinmo