Fredag og lørdag arrangerer den veldedige organisasjonen Lions sin årlige «tulipanaksjon» i Tromsø.

Torsdag ettermiddag kunne Ole Lian, aktivitetsleder i Tromsø Lions, melde om at de allerede har solgt en hel del.

– Vi prøver å få solgt det meste av bukettene til bedrifter på forhånd, og torsdag kjørte vi ut 350 buketter med tulipaner. Vi har med andre ord tjent inn 35.000 kroner bare i dag, forteller Lian.

– Bedre å bygge barn

Overskuddet fra aksjonen går til lærer- og elevkurset «Det er mitt valg».

– Overskuddet går til å kurse lærere rundt om i hele Norge i et materiell vi har for elever. Kurset heter «Det er mitt valg», og går ut på å lære elever holdninger mot både narkotika og alkohol, sier Lian.

Og legger til hvorfor slike kurs er viktige.

– Vi har jo et motto – det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne. Det er dette som ligger bak det hele. Mer enn 600.000 barn og 40.000 lærere har vært med på kursene siden 1990 og selve kursopplegget har fått høy score av departementet, forteller han.

Mål på 55 000 kroner

Tulipanaksjonen arrangeres i hele landet. Lian regner med at de blir å selge tulipaner for til sammen 55.000 kroner i Tromsø.

– Vi har 200 buketter igjen. Disse blir vi å stå og selge i Storgata og på pyramiden fredag og lørdag, og vi forventer å få inn 55.000 kroner til sammen. På landsbasis selges det som regel for mellom åtte og ti millioner, sier han.

En bukett tulipaner koster 100 kroner.