Hvor mange som har hoppet i havet de siste dagene er usikkert, men det bærer ingen tvil om at det har gått som en farsott på sosiale medier.

Utallige folk i nord har valgt å trosse kulda for å kaste seg i havet under det som kalles for ”hopp i havet”. Stort sett har folk utfordret hverandre i bytte mot en bedre middag eller en flaske vin, men i helgen ser det ut til at stadig flere har valgt å støtte ”en god sak”.

Onsdag 7. mai viser det seg at hele 800.000 krone på landbasis har tikket inn på kontoen til Kreftforeningen på grunn av badeutfordringer via deres sms-tjenester. Det er en stigning på hele 630.000 kroner siden mandag.

– Disse pengene går direkte til forskning og kommer til å redde liv. Jeg mistet min mor til kreften og disse pengene kan resultere i at noen slipper å begrave sitt familiemedlem takket være disse badekronene, sier Daggi Steffensen-Helling, kommunikasjonsrådgiver i Kreftforeningen.

Les også: Her går det galt når han hiver seg på sjøen

Folket startet det selv

Han og aksjonsleder Geir Ringvold er strålende glade for at initiativet har gått fra å kun være moro for de involverte, til å være noe som kan hjelpe flere.

– En ting er jo at man kan få seg rødvin eller en god middag, noe annet er jo når man kan hjelpe til en god sak, sier Ringvold

For de to er spesielt fornøyd med det at det er folket selv som har tatt initiativ til å støtte opp om Kreftforeninga.

– Dette er jo ikke et initiativ eller en kampanje vi har startet. Derfor er det spesielt fint å se at folk gjør det av egen interesse, sier Ringvold.

Les også: - Det var kaldere enn det ser ut som

Nekter å bade

Ringvold har allerede hoppet i havet og gitt penger til Kreftforeningen. Steffensen-Helling derimot utfordret vennene sine til å gi penger, men noe hav nærmet han seg ikke.

– Jeg har gitt pengestøtte og oppfordret alle jeg kjenner til å gjøre det samme, men jeg kommer aldri i verden til å bade i det kalde vannet her. Det skjer ikke, sier han og ler.

Nå oppfordrer de enda flere til å gi, både de som hopper og som blir utfordret.

– Man kan oppfordre hverandre til å gi penger til en fryktelig god sak samtidig som folk gjør det de synes er morsomt, sier Helling.

I forrige fikk også Nord-Norge ”gullbøssa” for deres innsats under Krafttak mot kreft- aksjonen.

– Den fikk vi som et symbol på innsatsen gjort her i nord. Vi har aldri tidligere hatt så mange bøssebærer eller fått inn så mange penger. Av alle distriktene var Nord-Norge det sterkeste ettersom det var et såpass stort engasjement her, sier Ringvold.

Les også: Advarer mot å hoppe i havet