Onsdag kveld ble årets tredje onsdagsrenn arrangert av Sør-Kvaløya IL Skigruppa.

I skyggen av de tradisjonelle onsdagsrennene som går vekselvis mellom Storelva, Tromsøya og Tromsdalen, har Sør-Kvaløya IL siden slutten av 70-tallet arrangert sine egne renn.

– Da vi begynte med onsdagsrenn i Straumsbukta, og jeg selv gikk på slutten av 70-tallet, var det kanskje 20-25 deltagere med, forteller leder i skigruppa, Kjetil Bårdsen.

Siden starten av 1980-tallet har rennene vært arrangert i Håkøybotn.

– Det har vokst mye og tidtaking og sånn har gjort det mye enklere, sier Bårdsen, som har vært med på arrangørsiden siden 1988.

Ønsker velkommen

Denne onsdagen måtte Tromsdalens planlagte onsdagsrenn flyttes til Storelva.

Snømangel har nemlig ikke vært et problem på Kvaløya i år.

– Vi har hatt fantastiske forhold her i ukevis. Det er et eldorado for skigåere her ute, sier nestleder Ole-André Helgaas.

SE OGSÅ: Bildeserie fra onsdagsrenn

Han oppfordrer flere glade skigåere til å trekke ut til Håkøybotn.

– Det er 12 kilometer herfra til Straumsbukta når du går over Finnheia. Vi i dugnadsgjengen har stått på og det er fantastiske skiløyper som få kjenner til. I de siste årene har det blitt mer kjent i forbindelse med Kvaløya Skimaraton, og det er en fantastisk plass å gå under ypperlige forhold der man verken går oppå eller i hverandre, som kanskje mer er tendens for eksempel på Tromsøya.

Jevne rekordtall

Dugnadsgjengen i Sør-Kvaløya IL Skigruppa består av 8-9 personer som har holdt koken i årevis. Hver onsdag trekker ut for å preppe ferske løyper.

– Jeg mener at vi har den beste skiløypa i Tromsø, ingen tvil om det, sier styremedlem Lill-Hege Johansen.

De er meget stolt over at skiglade barn fra Tromsø Skiklubb og Kvaløysletta Skilag også deltar.

– Vi synes det er litt stas at de velger å gå her hos oss. Det er ikke så mye stress. Vi er mindre enn de andre onsdagsrennene og mer stabil, i og med at man kommer og går samme plass hele tiden. Det vi har merket de siste årene er at det er flere som går flere renn enn tidligere, sier Johansen.

I fjor satte de ny rekord med 244 påmeldte.

Foran årets tredje renn var tallet oppe i 234.

– Mange skulle melde seg på nå før start, så rekorden er nok tatt, smiler Helgaas.

– Men det er ikke fokus. Vi har et jevnt tall på 250 hvert år. Vi har plass til flere, men parkeringen kan bli en utfordring, så det er egentlig perfekt. Vi har ikke et mål om å bli kjempestor, sier Bårdsen.