Fyrsten, som har videreført fyrstedømmets hundreårige interesse og engasjement for de arktiske områdene, ankom i dag Tromsø. Da han ankom Fram-senteret, hvor åpningen og første del av konferansens politiske program ble arrangert, ble fyrsten, ifølge Nord24, møtt med Marius-klær til tvillingene prinsesse Gabriella og kronprins Jacques som han ble far til i desember.

Etter hoffetikette var fyrst Albert sistemann inn og førstemann ut av den fullpakkede salen på Framsenteret. Da han ankom ble dørene lukket og ingen fikk adgang til åpningsarrangementet før dørene ble åpnet igjen for fyrsten.

Etter selve åpning ble det holdt en formell åpningssermoni på Polaria. Der fikk de adelige tvillingene enda flere gaver - denne gangen to kosebamseisbjørner fra generalsekretær i WWF-Norge, Nina Jensen, som satt i panelet sammen med fyrst Albert under åpningsdialogen.

Lang historie

Fystedømments engasjement i nordområdene startet med fyrstens tippoldefar, Prins Albert I, som var særlig fascinert av oseanografi og de arktiske områdene. Han var blant annet med på fire vitenskapelige ekspedisjoner til Svalbard og ga støtte i form av midler og vitenskapelige instrumenter til flere polfarere.

- Nå fortsetter oldebarnet hans arbeidet og viser at Monaco ennå ser nordover, sa prosjektleder for Arctic Frontiers, Vibeke Tannvik, da det i september ble offentliggjort at fyrsten skulle besøke Tromsø.

Viktig stemme

Fyrst Albert II har lenge interessert seg for livet nord for polarsikrelen, og har blant annet besøkt Tromsø, Finnmark  og Svalbard tidligere. Han har også vist et stort engasjement for de arktiske områdene.

- Som statsoverhode kan han dele sine ideer og tanker med globale nøkkelpersoner. I tillegg skaper han en felles interesse for nordområdene og får spredt budskapet sitt til et større publikum grunnet kjendisstatusen, skriver tidligere direktør for Polarinstituttet, Olav Orheim, i ei pressemelding.

Generalsekretær i WWF-Norge, Nina Jensen, gir den nybakte tvillingpappaen to kosebamser. Foto: Pernille Ingebrigtsen, Arctic Frontiers