Arbeidet med å tømme de over 50 år gamle skolelokalene er i full gang, og flere store containere står fylt til randen i skolegården med utrangert skolemateriell. Innen neste uke skal skolelokalene være tømt slik at entreprenøren kan overta bygget 30. juni.

Gleder seg

– Fredag er siste skoledag og etter at elevene har spist Pepita-kjeks og drukket Solo, tar alle med seg stolene sine ut av de gamle klasse og plasserer dem i de midlertidige lokalene på Bymyra og spesialfløya, sier rektor Rolf Øistein Barman-Jenssen.

Har har vært rektor i fire år, og ser fram til å kunne ta i bruk ny skole høsten 2016.

– Jeg gleder meg veldig til den nye skolen.

Før byggingen av ny skole kan starte skal den gamle skolefløya mot Kirkegårdsveien rives, som sto ferdig i 1961. Men også den langt nyere hvite murbygningen (lærerfløyen) som sto ferdig i 2005, til en pris av 30 millioner kroner, skal jevnes med jorda.

Pulter fra 70-tallet

– Alt skal plukkes ned innvendig før rivingen starter. Rivingen starter med den nyeste bygningen fordi det er minst miljøgifter her, sier Barman-Jenssen.

Både iTromsø-journalist og -fotograf kunne kjenne igjen understellet til de gamle pultene som ligger kassert i containere, pulter som har vært i bruk siden 1970-tallet.

– Vi har beholdt de litt nyere pultene. Elevene har båret ut pulter og stoler i containerne de siste dagene, mens lærerne har hatt dugnad på ettermiddagene for å tømme boklagre og arkiv, sier rektoren.

På flyttefot

Han berømmer både elever og lærere som har holdt ut i de nedslitte og forfalne skolelokalene, og er glad for å ha vært med i prosessen med den nye skolen.

– Vi har deltatt godt i forbindelse med tegningene. Her er det mange som har holdt ut og menneskene på skolen er det eneste som er viktig. De har skapt trivsel på tross av elendige romforhold.

Under byggeprosessen skal 9.-klassingene holde til i spesialfløya, som skal rives når nyskolen står ferdig, mens 8. og 10. klassetrinn skal til Bymyra. Tre klasser med elever fra Gyllenborg og Prestvannet skal til Grønnåsen. Lærerne skal inn i en nymontert brakkerigg i skolegården.

Omkalfatringen har ført til overtallighet blant lærerne.

– Seks til syv lærere har fått tilbud om plass på andre skoler. De har mulighet til å søke seg tilbake om to år.

BÆREHJELP: Håkon Sørgård (fra venstre), Abhinab Malla og Sander Amandus Kristiansen i 9G bærer klassesett med bøker. Lærer Børge Karlsen følger med. Foto: Ronald Johansen
Utfoldet SEG: Sommerlyst-elevene fikk lov til å spraye graffiti på veggene i et av de gamle klasserommene. Foto: Ronald Johansen