Leiv Nergaard ble hyret inn til å lede granskingen av Troms Kraft og det skandaleombruste datterselskapet Kraft & Kultur. Nå bestrider Troms Kraft honorarkravet fra samme Nergaard.

I en pressemelding skriver Troms Kraft at konsernstyret mandag drøftet saken der Nergaard har anmodet Nord-Troms tingrett om dekning av honoret på 44,1 millioner kroner.

Styret peker på at kravet langt overskrider kostnadstaket på 30 millioner kroner.

- Vi bestrider at det er grunnlag for å dekke granskers honorar utover kostnadstaket på 30 millioner kroner, sier styreleder i Troms Kraft, Inge K. Hansen, i pressemeldingen.

iTromsø skrev allerede 1. oktober om at prislappen for granskingsjobben kunne bli høyere enn 30 millioner kroner.

Ifølge TK har gransker Nergaard begrunnet overskridelsen med at han kom over ny kunnskap våren 2013 og at dette medførte merarbeid. Men styreleder Hansen kjøper ikke helt den.

- Vår oppfatning er at gransker er forpliktet til å ferdigstille oppdraget innenfor mandatet og den økonomiske ramme som er gitt av retten, og at det er granskers egen risiko dersom han legger opp sitt arbeid på en slik måte at det krever en økning av de opprinnelige økonomiske rammer. Dette gjør seg særlig gjeldende ettersom gransker selv har forpliktet seg til ikke å overskride kostnadsrammen, men i stedet lovet å dekke en eventuell overskridelse selv, skriver Hansen i pressemeldingen.

Inge K. Hansen, styreleder i Troms Kraft. Foto: Ronald Johansen