Karin Jacobsen har forgjeves forsøkt å tilby klær til en verdi av flere hundre tusen kroner til veldedige formål.

Klærne, som er del av en eksklusiv samling som Helge Hanssen solgte fra sin nisjebutikk ”Den Elegante” i Drammen for inntil tre år siden, kan ende på søppeldynga.

– Det er kjempetrasig. Vi har ikke fått noen henvendelser angående klærne de siste ukene, og jeg er jo lei av å ha de her. Klærne tar opp et helt rom og står i bokser opp etter veggene, sier Jacobsen og fortsetter:

– Hvis ikke noen melder seg blir jeg kanskje nødt til å kaste de. Jeg vet ikke hva annet jeg kan gjøre.

Har ikke plass

Jacobsen har tidligere kontaktet Bymisjonen i Tromsø for å høre om de kunne tenkt seg å overta klærne, for så å gi de videre.

Anna Selander jobber for Bymisjonen i Tromsø, og når iTromsø ringer opplyser hun at det var hennes leder Ann Karina Sogge som tok beslutningen om å si nei til klærne.

Til tross for at de ønsker å hjelpe, så har de rett og slett ikke plass til å ta i mot klærne.

– Det høres jo kanskje litt rart ut at vi ikke kan ta imot klærne, men i utgangspunktet tar Bymisjonen imot det meste. Vi opererer som en formidler av diverse møbler, kjøkkenutstyr og klær. Når vi mottar disse artiklene gir vi de vanligvis videre med en gang, og sånn sett har det vært en logistisk problemstilling som har gjort at vi har måttet takke nei.

Hvem som helst

Klærne har blitt forsøkt solgt tidligere, men Jacobsen ser helst at en hjelpeorganisasjon overtar de slik at de går til et godt formål.

Selv mistet Jacobsen en sønn da han var bare 4 måneder gammel, og hun hadde foretrukket det om klærne kunne bidratt til inntekt for en ideell barneorganisasjon.

På grunn av plassmangel ser hun seg imidlertid tvunget til å akseptere hvilket som helst tilbud bare for å få klærne ut av huset.

– Klærne er her inntil videre, og jeg håper jo at noen som er interesserte vil melde seg så snart som mulig, sier hun.